четвъртък, април 25, 2024
Начало > Свят > Страшният сън на САЩ се сбъдва: Русия и Германия подписаха ключов договор!

Страшният сън на САЩ се сбъдва: Русия и Германия подписаха ключов договор!

Свят

Руското и германското правителство подписаха преди няколко дни договор за насърчаване на икономическата ефективност – първото такова споразумение между страните от години, предаде ДПА.

Макар отношенията да остават обтегнати, заради украинския конфликт, Русия и Германия подобриха икономическите връзки през последната година, включително по повод разширяването на газопровода „Северен поток“.

Обикновено нерешените въпроси са болна тема, каза германският министър на икономиката Петер Алтмайер след като подписа документа с руския си колега Максим Орешкин.

Документът, подписан на руския международен икономически форум в Санкт Петербург, цели да бъде създадена благоприятна среда за развитие на икономическата дейност между Русия и Германия.

По думите на Алмайер, икономическите отношения между Русия и Германия през последните две години са се подобрили, но е необходимо съществено да се стабилизират, предаде ТАСС.

Алтмайер е първият германски икономически министър, който присъства на форума след началото конфликта в Украйна преди пет години. Той заяви, че санкциите на ЕС срещу Русия ще бъдат вдигнати веднага след края на конфликта.

Конфликтите доведоха до огромно намаляване на растежа в европейско-руските отношения, каза Алтмайер. Искаме да засилим сътрудничеството колкото се може повече, допълни той.

Той припомни неотдавнашното откриване на завод край Москва от автомобилостроителя Даймлер (Daimler).

Има огромни инвестиционни проекти на други германски компании, допълни Алтмайер, без да даде подробности. По думите му германските инвестиции в Русия ще получат необходимата сигурност./dir.bg/

И така, най-страшният сън на САЩ се сбъдва. Русия и Германия разширяват своето сътрудничество и правят намесата на САЩ в делата на Европейския континент безсмислена. Понеже икономическите връзки ще разширят и укрепят доверието между двете страни и ще повлияят благотворно на политическите отношения. А това от своя страна ще освободи Германия от американската зависимост. И постепенно Русия и Германия ще върнат Европейския континент на европейските народи. Да не забравяме, че Германия е начело и на Европейския съюз. А това означава, че взаимодействието между Русия и ЕС ще бъде много по-конструктивно и по-благоприятно, както за двете страни, така и за цяла Европа.

И още нещо. Влиянието на Русия върху европейските страни и сега е осезаемо и силно. Не защото Русия го иска, а защото европейските народи и елити го искат. А когато икономическото сътрудничество с Германия стане достатъчно силно, Русия ще се отприщи скриваното в много случаи досега, желание на народите от Европа да си сътрудничат с Руската федерация. Това на първо място е много благоприятно за нас, които сме, по думите на президента Радев, изключително близки с Русия. Защото идва моментът, когато икономиката ще победи напъните на провалената либерална и глобалистка политика. И ние ще можем да се върнем, където ни е мястото. При нашите руски братя, за да можем свободно да възстановим икономиката си и да тръгнем по пътя на просперитета.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Страшният сън на САЩ се сбъдва: Русия и Германия подписаха ключов договор!

  1. Дойде моментът за възкресението на Европа. Тези първи стъпки на сътрудничество с Русия са знак за едно ново начало в отношенията изток-запад. Да се надяваме, че и нашите герберисти ще се отърсят от егото си и ще тръгнат на сътрудничество и взаимопомощ на нашите два братски народа! Мир и разбирателство, сътрудничество и взаимопомощ с Русия са крайно необходими на бедна и рухнала икономически и социално България.

  2. Защо ГЕРБЕРИСТИТЕ ДА СЕ ОТЪРСВАТ ОТ ЕГОТО, НАПРАВО ДА СЕ МАХАТ, ОСТАВАТ В историята.Сива чума са те

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *