Украинците вече не искат да се бият срещу Русия! Армията им се струва като „Страшния съд“!

Свят

През изминалото денонощие по време на специалната операция руските войски засилиха действията си в посока Харков. Гарнизонът на въоръжените сили на Украйна в този регион през последните няколко дни получи редица чувствителни удари срещу разположените там щабове и части.

 

Журналистът и блогър Юрий Подоляка говори за това в поредната си информация и анализ.

Активизацията на руската армия в района на Харков е много вероятна — това показват боевете в района на Дергачи (северозападно от Харков).

Междувременно разгрома на украинските войски продължава в посока Изюм. Руснаците залавят десетки военнопленници и унищожават части от въоръжените сили на Украйна.

Според Подоляка украинските военнослужещи, които се придвижват в района на Барвенково на юг от Изюм и към Славянск, са много уплашени. Сред тях има много резервисти, а настроението им е потиснато.

«Хората говорят помежду си за огромните загуби сред личния състав, войниците вече отиват в армията, сякаш към Голгота или към „Страшния съд“», се разбра от думите на експерта.

В тази връзка, според Подоляка, важна мярка на руската страна би била разпространението на листовки. Много украински войници, на които са били връчени картечници против волята им, са готови да се предадат. Подобни прецеденти вече се случиха предишния ден в Запорожска област и трябва да им се придаде масов характер.

«Това е огромен потенциален проблем за украинската армия. След битката в Донбас, където редовните войски на въоръжените сили на Украйна  ще бъдат унищожени, ако не се предадат, украинските въоръжени сили могат да се разпаднат», добави Юрий Подоляка.

Tagged

1 thought on “Украинците вече не искат да се бият срещу Русия! Армията им се струва като „Страшния съд“!

  1. До като е време предавайте се няма смисъл да умирате за един“хахо“.Вие сте братя живейте и не умирайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *