Костадинов отговори на „интелектуалците“, които искат разпускането на „Възраждане“! Ето кой стои зад тях

България отблизо

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов изпрати официална позиция на партията, след като стана ясно, че Българският хелзинкски комитет и интелектуалци са изпратили сигнал до прокуратурата. С него се иска разпускането на „Възраждане“.

Ето и отговорът без редакторска намеса:

Според информация, публикувана първо в някои американски медийни канали, Български хелзинкски комитет (БХК) е изпратил сигнал до Прокуратурата, Омбудсмана и Висшия адвокатски съвет, подписан от 121 „интелектуалци“, с който иска от Прокуратурата да разпусне „Възраждане“.

Това не е нещо ново за нас от „Възраждане“, тъй като подаването на подобни сигнали се е случвало много пъти. Тези сигнали обикновено изразяват политическата воля на определена партия, а бърз прочит на списъка с имената на подкрепилите го „интелектуалци“ показва коя е тя. Те всички са гласоподаватели и дори са били в листите на  коалицията ПП-ДБ.

Не е ясен и критерият, по който са определени като „интелектуалци“, но предвид подкрепяното от тази коалиция схващане, че всеки може да се определя като какъвто реши, ние толерантно ще ги наричаме „интелектуалци“.

Очевидно е, че те самите се възприемат като такива, въпреки че в списъка виждаме имената на хора, които са известни с това, че са известни, виждаме хора в роднински отношения, което вероятно означава, че това да си интелектуалец се предава по роднинска линия, виждаме хора, които са почетни консули, и хора, които са страна по висящи съдебни спорове с „Възраждане“.
За нас е странно защо същите тези „интелектуалци“ не реагираха, когато ПП-ДБ намалиха бюджета за култура на 0,4%, защо не реагираха, когато волята на 600 000 българи да има референдум не беше зачетена и с това беше нарушен законът, защо не реагираха, когато беше жестоко убит 24-годишен младеж, защо не реагираха за случая на момичето, което беше жестоко нарязано с макетен нож?

За съжаление последният случай е използван от ПП-ДБ, за да обслужи политическите им цели в опита им да достигнат до хората с активна гражданска позиция. По подобие на акцията в „Росенец“, която видяхме, че впоследствие  доведе до коалиция на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Сега предстои местен вот, а листите на ПП-ДБ очевидно са празни и трябва да бъдат запълнени. Така както бяха запълнени след протестите на „Росенец“, за да обслужат политическата им цел да се коалират с ДПС. По подобие на вече установената практика очевидно ПП-ДБ използват трагедията за евтин политически ПР. Няма как иначе да обясним факта, че по места организацията на протестиращите в подкрепа на семейството на пострадалото момиче преминава през координаторите на ПП. Информация, достигнала до „Възраждане“ от граждани.

Така става все по-очевидно, че около Български хелзинкски комитет има общност от „интелектуалци“,  които са винаги готови да обслужат нечии политически интереси, дори когато съвсем очевидно този интерес е фашизоиден и цели разпускането на политическа партия. Идея, поднесена много елементарно като средство, с което уж се защитава демокрацията. Тези интелектуалци, организиращите ги НПО и политиците, управлявани от Посолствата, продължават да подценяват българските граждани и опитват да им поднесат една фашистка практика, опакована в демократична опаковка.

Съвсем ясно е, че ПП-ДБ стоят зад този сигнал, та по този повод нека и ние от „Възраждане“ да попитаме какво става със сигнала, който изпратихме до Прокуратурата по повод на записа на ПП-ДБ, който изтече преди повече от месец, в който ясно съобщиха как предават българския национален интерес.

И как точно ПП-ДБ изобщо имат наглостта да ползват толкова тежка лична трагедия, за да обслужват целите си, обвинявайки патриотизма за случващото в обществото ни, като благодарение на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС културата е изтласкана в ъгъла на бюджета, а образованието  масово води до това младите хора да са функционално неграмотни. Пример за това е и мъжът, държал макетния нож, чийто профил в социалната мрежа би могъл да се свърже с ГЕРБ- СДС, а според снимка, разпространявана отново в социалната мрежа, е гласувал за ПП-ДБ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *