Томислав Дончев: Президентът говори глупости! Извънредното положение ще помогне на хората!

България отблизо

Бизнесът би понесъл много повече загуби при голяма и дълга епидемия от коронавирус, отколкото ако извънредното положение успее да намали пика на заразата.

Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев пред btv.

Той обясни, че решителните мерки на правителството биха ударили най-много секторите транспорт, услуги и туризъм.

„С тези мерки обаче се опитваме да минимизираме ефекта, защото ако пламне епидемия, тогава последиците за бизнеса и заведенията няма да са по-добри“, обоснова се Дончев.

„Най-лесно е да кажа, че помощ от държавата за бизнеса в тази ситуация ще има, защото ще има. А Министерството на труда и социалната политика вече работи да се препрограмират мерките от оперативна програма „Човешки ресурси“ за помощи за персонал, особено за временно осигурените и хората без работа“, обясни вицепремиерът.

Томислав Дончев коментира и думите на президента Радев за извънредното положение: „Глупости, не е заплаха за демокрацията и гражданските права. Няма променен нито един конституционен баланс, а само повече права на полицията и санитарните власти да ограничат заразата“, каза той, цитиран от news.bg.

Нека припомним на Томислав Дончев, че президентът каза само едно: Извънредното положение не трябва да води до властнически произвол спрямо обикновените хора и бизнеса. Ето това каза президентът. Но понеже това никак не е удобно за управляващите, които сигурно искат да се възползват по някакъв начин от това „извънредно“ положение, властимащите започват да каканижат, че президентът не бил прав като отричал извънредното положение.

Само че това просто не е вярно. Румен Радев няколко пъти повтори, че извънредното положение и необходимо, че трябва да се спазват строго изискванията на медицинските власти, за да се опазим от епидемията. Но това няма кой да го чуе. Герберите чуват само, че не трябва да има властови произвол и веднага обвиняват президента, че бил против мерките, които могат да спасят хората от епидемията.

Но защо да говорим повече, след като безпочвените обвинения и прехвърляне на вината от болната глава на здравата са запазена марка на управляващите. В своето безсилие пред аргументите на президента, те си служат само с лъжливи обвинения и инсинуации. Това е истината!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *