Търговци на „любов“ обират отчаяни българки в социалните мрежи. Вижте как една от жертвите даде 700 бона да си купи…мъж

България отблизо

Всяка седмица поне една българка става жертва на романтична измама. С този термин спецченгетата от отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП наричат престъпленията с мними гаджета, които искат пари от жени в нета. По тази схема е измамена и 29-годишната Мария от Търново, която опита да се самоубие.

Сред жертвите са основно жени около 60 г. и нагоре, но има и доста млади. Измамени до момента са учителки, чиновнички от държавни ведомства, дори бизнес дами. „Винаги мъжът се представя за 10 години по-млад от набелязаната жена. Слага си хубава профилна снимка и се представя за американски военен с малко дете и починала жена.

Обработването на жертвата става поне 3 седмици“, обясни комисар Владимир Димитров. След като спечели симпатиите на жената, казва, че ще дойде в България, ще доведе и 11-годишния си син.

След това сюжетът е, че иска пари, докато му разблокират сметките. Обещава, че ще прати колет, но никога не го прави. Жертвата започва да праща пари в сметки в Португалия, Турция, Лондон, които през финансови мулета стигат до измамниците.

Рекордьорка даде 700 бона на генерал менте 

Българка е била измамена с рекордната сума от 700 000 лв. от мним любовчия в нета. Той се е представил за американски военен и е успял да влезе под кожата на нашенката дотолкова, че да я принуди да си продаде земи, апартаменти, да вземе заеми от банки и да тегли бързи кредити. За измамата научили децата на нашенката, които живеели в чужбина. Те подали сигнала за измамата в ГДБОП.

Хващането на извършителите е почти невъзможно, тъй като използват IP адреси от Мали, Бенин, Нигерия и т.н.

Дами, бъдете по-бдителни, призовават спецченгетата.

Измамниците могат да бъдат разпознати по обещанията, бързите обещания за брак и искането на пари „назаем“.

Проучвания показали, че зад профилите на симпатичните „вдовци“ често стояли жени, които се издържали от наивнички.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *