„Търси остатъците“: Подходът на Русия към украинската авиация предизвика паника в САЩ

Свят

Русия неутрализира остатъците от украинската авиация със самолетите за далечно радарно откриване А-50У, съобщава американско военно  списание.

Подразделенията на Военно-въздушните сили на Украйна понасят тежки загуби, а остатъците от авиацията се унищожават благодарение на руските самолети за далечно радиолокационно откриване  А-50У, пише Military Watch Magazine.

„Съобщава се, че Русия все повече използва своите „летящи радарни“ системи за далечно радиолокационно откриване и насочване А-50У, за да обърква електрониката и да неутрализира противниковите самолети“, се казва в публикацията.

Както съобщава изданието, множество източници сочат, че украинските бойни части търпят „тежки загуби“, а противовъздушната отбрана е изтощена.

„Изчерпването на украинската противовъздушна отбрана, която отдавна пести снарядите, защото вече почти няма такива, е нещо за което много се говори в материалите на западните медии и други открити източници. А това подлага малкото останали пилотируеми авиационни подразделения на нарастващ риск“, се казва в статията на военното списание.

През септември генералният конструктор на концерна „Вега“, който е част от „Роселектроника“, Вячеслав Михеев съобщи, че модернизираният самолет A-50У бързо открива украинските въздушни обекти в хода на специалната военна операция по денацификация.

През месец юли миналата година руският министър на отбраната Сергей Шойгу призова за модернизиране на А-50, участващи в специалната военна операция с цел подобряване ефективността на решаването на поставените задачи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *