Филмът на ужасите продължава! Откриха още заровени тела край Клисура

България отблизо

Откриха нови 6 тела в близост до местното гробище в село Клисура, които вместо да бъдат кремирани, са било незаконно погребани.  Тази информацията потвърдиха за NOVA от МВР. 

 

На място през целия ден имаше полицейски автомобили и линейка, с която най-вероятно се извозват телата.  Така общият брой на незаконно погребаните хора вече е 13. От Районната прокуратура в София обявиха, че следствените действия не са спирали.

Според информация на „Хоризонт“ погребаните хора са починали в различни хосписи в столицата. Не е ясно защо са погребани незаконно. Гробовете им са открити на метри от легално гробище.

Преди няколко дни случаен минувач е открил разровени гробове на възрастни хора. Той подал сигнал в полицията, а пристигналите на място екипи на СДВР разкриват, че става въпрос за схема за незаконни погребения – задържаният е взимал пари от близките на възрастните хора, които е трябвало да бъдат кремирани – услуга, за която е било заплащано на мъжа. Той обаче ги погребвал.

По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се установява от колко време е действала схемата и какъв броят на погребаните и ще се преценява дали да се прави ДНК анализ за установяване самоличността на погребаните. Към момента от СДВР работят за установяването на още съпричастни към схемата. На мястото има засилено полицейско присъствие. Води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Пред „Хоризонт“ близки до разследването криминалисти изразиха опасения, че незаконно погребаните може да са много повече.

Междувременно погребалният агент призна за 50 погребения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *