Франция: Има опасност да се стигне до „общо излизане от ЕС“

Свят

Новият министър на външните работи на Франция Стефан Сежурне в интервю за Ouest-France отбеляза, че войната в Украйна е помогнала на европейците да реализират това, което преди е изглеждало невъзможно: съвместни покупки на боеприпаси, ракети и военно оборудване.

Той заяви, че Франция вече е удвоила финансирането за отбраната си и призовава съседите на ЕС да направят същото.

Новият френски външен министър Стефан Сежурне даде интервюта за няколко медии, включително за Ouest-France, в които каза, че според него, нарастването на националистическите тенденции в Европа може да доведе до „общо излизане от ЕС“.

Националистите ще затвърдят позициите веднага след изборите за Европарламент, а това ще доведе до образуване на нови международни алианси и победи на националистите в парламентарните избори на отделните европейски страни.

В същото време по въпроса за алиансите той твърди, че Европа се нуждае както от Европейския съюз, така и от НАТО.

Наскоро той посети Украйна, там е обсъдил продължаващата подкрепа на Франция за Киев. Той припомни, че последният пакет от помощи за Украйна не е бил приет лесно в Европа, съпротивата едва е била преодоляна. Според него това трябва да е знак и за американския Конгрес, тъй като той все още не е решил да поеме отговорност.

Източник: https://www.ouest-france.fr/medias/ouest-france/le-grand-entretien/entretien-stephane-sejourne-otan-et-europe-nous-avons-besoin-dune-deuxieme-assurance-vie-424b1356-c80a-11ee-9a26-b3fe0ec43b85

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *