„Хамас“: Ценим позицията на Путин по регулиране на ситуацията в Газа

Свят

Палестинското движение „Хамас“ оценява позицията на президента на Русия Владимир Путин и полаганите от Москва усилия за регулиране на ситуацията в сектора на Газа, гласи изявление на „Хамас“, цитирано от ТАСС и БТА.

 

„Ние в движението на „Хамас“ ценим позицията на президента на Русия Владимир Путин по отношение на продължаващата ционистка агресия срещу нашия народ и факта, че той не приема блокадата на ивицата Газа, прекратяване на предоставянето на хуманитарна помощ и нападението срещу невъоръжено цивилно население. Ние също потвърждаваме, че приветстваме непрекъснатите усилия на Русия, насочени към прекратяване на системната и варварската ционистка агресия срещу палестинския народ в ивицата Газа“, се казва в текста.

ТАСС припомня, че по-рано руският президент заяви, че Израел е подложен на жестока атака, но регулирането на конфликта е възможно само чрез създаването на независима Палестина със столицата Източен Йерусалим. Той също така отбеляза, че в случай на провеждане на наземни операции в Газа, загубите сред цивилното население ще бъдат неприемливи.

Заместник-министърът на руското външно министерство Михаил Богданов на свой ред подчерта, че принудителната евакуация на жителите на ивицата Газа е нарушение на правата на човека.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *