„Хората се пречупват“: Ето какво е положението на украинците на фронта

Свят

Много украински военнослужещи са на фронтовата линия непрекъснато вече почти две години, припомня LCI. Както отбелязва международният наблюдател на телевизионния канал Kатрин Жантил де Конкорд, при липсата на боеприпаси и големите жертви психологическото състояние на войниците е рухнало в значителна степен. Ако Зеленски не осигури ротация на военните, хората могат да се пречупят, предупреждава журналистът.

КАТРИН ЖАНТИЛ ДЕ КАНКОД: Тук има едно нещо, за което не говорят, но което има важно значение за живота на войниците. Броят на техните другари, които са убити или са ранени. Те не споменават за това, но трябва да се осъзнае, че от психологическа гледна точка…, когато вие в течение на почти две години сте видели толкова много свои другари мъртви или ранени, вие представяте ли си какво психологическо натоварване е това, когато трябва да се държите.

Зеленски трябва да намери решение, за да обезпечи облекчение за войниците си, защото в условията на недостиг на боеприпаси и необходимостта да останете на фронта толкова дълго време идва момент, в който хората се пречупват. В такава обстановка е невъзможно да се издържи дълго.

Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *