Цацаров пак скочи на Местан! Но дали Главният няма да получи есемес от още по-Главния?!

България отблизо

Главният прокурор Сотир Цацаров взе под своя опека разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от Върховна касационна прокуратура (ВКП) да  помагат на колегите си от Кърджали.

На 14 април т.г. под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътно-транспортно произшествие на пътя Кърджали – ГКПП Маказа, при което е причинена смърт на 6-месечно дете.

На следващия ден Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Събраните до момента доказателства дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетно дете.

До главния прокурор постъпиха молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването. В отговор Цацаров преценил, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално-следствени действия и да бъде привлечен по-голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура Кърджали, съобщава dariknews.bg.

Дотук всичко е много хубаво. Но дали на Главния няма да му се обади още по-Главният и цялата работа да се потули?! Вече се появиха недвусмислени доказателства за такова развитие на нещата. Шофьорската книжка на Лютви Местан бе отнета, но след някаква негова жалба, тя веднага му била върната. Бе му наредено да не напуска страната, но отново след негова жалба, нареждането отпадна. Какво означава това? Че Местан е по-силен от българския съд? Или че зад гърба му се виждат дългите уши на някой, който го крепи по неизвестни причини?!

На всичко отгоре, в обществото бе пусната пробната версия, че Местан не е виновен, а шофьорът на блъснатата от Местан кола?! Какво е това, ако не предварителна обработка и подготовка на общественото мнение за друг обрат на събитията, който да е в полза на Местан?! Въпреки че компютърната графика на произшествието недвусмислено доказва вината на лидера на ДОСТ?!

Знаем, че при ГЕРБ всичко е възможно. Под формата на съдебни процеси се потулват купища афери на властимащите. Както каза Елена Йончева, и „Ало, Банов съм!“, и „Апартаментгейт“ и „Кумгейт“ на Делян Добрев, и още много други далавери се замитат под черджето. А ГЕРБ излизат чисти и неопетнени. Дори се хвалят, че имали много висок стандарт за корупция и само при възникнало подозрение, човекът си отивал.

Само че най-главният, този който отдавна трябваше да си отиде, все още стои на място и не мърда. И раздава справедливост и правосъдие.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *