Шойгу каза какво е постигнала руската армия през 2023 година и заяви: Продължаваме нататък

Свят

Основната задача на руските войски за 2023 г. по пресичане и разгром на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е успешно изпълнена, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

„Върховният главнокомандващ Владимир Путин даде висока оценка на работата на ръководството и личния състав на Министерството на отбраната, благодари за добросъвестното изпълнение на поставените задачи.

Основните усилия през изминалата година бяха насочени към постигане на целите на специалната военна операция. Най-важната задача за годината беше да се пресече шумно декларираното от Украйна и нейните съюзници в НАТО контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Тази задача беше успешно изпълнена“, каза той на заключителната тематична конференция.

Според Шойгу това е улеснено от няколко определящи фактора – създаването на ефективна система от отбранителни линии, високата боеспособност на всички части и подразделения, надеждността и ефективността на руската военна техника. И преди всичко умелите и решителни действия на защитниците на Отечеството, които безкористно осигуряват сигурността на страната и нейните граждани.

Тъй че сега продължаваме нататък по другите задачи,“, добави министърът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *