Щурмови групи на ВСУ опитаха атака в ДНР, но бързо се изтеглиха

Свят

Щурмови части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с подкрепата на бронирана техника навлязоха в северната част на Урожайное в Донецката народна република (ДНР), но се оттеглиха от населеното място със загуби след удара на руската артилерия и авиация.

Това каза в ефира на телевизионния канал „Соловьов на живо“ временно изпълняващият длъжността ръководител на района Денис Пушилин.

„Щурмови части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с подкрепата на бронирана техника навлязоха в северната част на Урожайное в Донецката народна република (ДНР), но се оттеглиха от населеното място със загуби след удара на руската артилерия и авиация.

На някакъв етап врагът дори успя да се закрепи в северната част на Урожайное. Освен това, особеното в този случай е, че бяха използвани консолидирани щурмови части, състоящи се от представители на три или четири бригади на въоръжените формирования на Украйна. Изглежда, че такава малка Курска дъга се е образувала в района на Урожайное – те удрят от всички страни, сякаш изходът от войната зависи от това нещастно село … , „, каза Пушилин. “

Но веднага щом врагът се закрепи в северната част на Урожайное, бяха нанесени съответните артилерийски удари, участваше авиация. Врагът претърпя загуби, техниката остана да стои там, врагът се оттегли към преди това заети позиции, заяви още Пушилин.

На Запорожкия фронт не спират ожесточените битки. Руските десантчици нахлуха във вражески позиции в полетата край Работино, пишат чужди издания.

Част от бойците на въоръжените сили на Украйна бяха унищожени, част попаднаха в плен. Украинската артилерия нанася удари по окопите със собствените си войници. Ожесточените боеве не спират.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *