Military Watch: Западните танкове са безпомощни пред това ново руско оръжие

Свят

Дългоочакваното контранастъпление на украинската армия не върви, както са планирали в Киев.

 

Вместо да преодоляват позициите на руската армия в движение, части на украинските въоръжени сили се натъкнаха на добре организирана отбрана и загубиха голям брой бронирани превозни средства, включително танкове Leopard, доставени от западната коалиция.

Руският преносим противотанков комплекс „Корнет“ изигра значителна роля в унищожаването на бронираната техника, пише Military Watch.

Американското издание пише, че по-голямата част от украинската бронирана техника, включително танкове, е била унищожена по време на неуспешното настъпление на въоръжените сили на Украйна от руските противотанкови комплекси „Корнет“.

Това се потвърждава от изявлението на руския президент, направено по време на среща с военните кореспонденти на 14 юни. Според неговите думи противотанковият комплекс е изиграл значителна роля при отразяването на атаките на украинската армия.

„Всички бронирани машини и танкът бяха унищожени от пехотата с изпалзване на противотанкови оръжия. Корнетите работят перфектно, но ни трябват още и това ще бъде изпълнено“, цитира изданието думите на Путин.

Според мнението на Military Watch, ПТРК „Корнет“ наистина е способен да пробие бронята на всички западни танкове, което е доказвал неведнъж.

Изнесени и продавани в чужбина, тези комплекси са унищожавали американските танкове Abrams в Ирак, израелските танкове Merkava в Южен Ливан и турските Leopard 2 в Сирия. Безпомощни пред руския комплекс се оказват и постъпилите на въоръжение в украинската армия западни танкове.

Това се потвърждава и в подразделенията на руската армия, воюващи срещу въоръжените сили на Украйна. Според един от бойците с позивна „Пепел“ това оръжие е способно да пробие всяка броня.

За него по принцип няма разлика дали отстрани или централно ще удари. Тоест прониква на 1300 мм зад динамичната защита, добавя той.

Източник БЛИЦ

Tagged

2 thoughts on “Military Watch: Западните танкове са безпомощни пред това ново руско оръжие

  1. Тьотка Митрофанова и Курнелка, се гъзят и пърдят, и чупят танкове.

  2. Двойно кумулативен заряд,
    но не А-IX-1, а нещо по-мощно!!! И …дотам са всякакви брони!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *