Виктор Орбан РАЗТЪРСВАЩО: Да спрем КОШМАРА „Съединени щати на Европа“!

Свят

Въпреки огромния натиск върху него от неолибералния брюкселски елит, премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви, че иска изборите за Европейски парламент през май да донесат на Европа „силни лидери“, които ще укрепят националните държави, „така че Европа отново да принадлежи на европейците“, информира „Ройтерс“.

„Искаме силна Европа, силни национални държави и силни лидери да поемат управлението на Европа, които не създават проблеми тук, а помагат“, каза Орбан на митинг в Будапеща.

„Нуждаем се от нов старт, за да можем да предотвратим смъртта на Европа, кошмара, наречен „Съединени щати на Европа“, така че Европа отново да принадлежи на европейците“, обяви премиерът на Унгария.

Партията на Орбан, ФИДЕС е заплашена от изключване от Европейската народна партия (ЕНП), което може да засегне мнозинството в Европейския парламент. Лидерът на ЕНП Манфред Вебер поиска от Виктор Орбан незабавно да прекрати анти-ЕС и антиимигрантската кампания на Будапеща и да се извини на колегите си от европейската партия. Но разговорите през тази седмица не доведоха до напредък. Другата седмица ЕНП ще гласува дали да изключи ФИДЕС, тъй като не подкрепял „гражданските свободи и върховенството на закона“. Всички се сещаме, че става дума за разбойници и терористи, които обикалят из Европа, наричайки себе си „бежанци“.

ЕНП е от около 80 партии. Ако остане най-голямата група в Европейския парламент, ще може да посочи следващия председател на Европейската комисия. Но ако ФИДЕС бъде изхвърлена, ЕНП може и да не постигне основната си цел.

„Ако не защитим християнството, ние ще изгубим Европа, която повече няма да принадлежи на европейците. В една европейска „либерална империя“, ние ще изгубим свободата си“, предупреди Виктор Орбан.

„Ако Виктор Орбан не успее да спечели доверието сред партиите в ЕНП през следващите дни, нещата ще бъдат много трудни“, предупреди Вебер в интервю за „Шпигел“.

Смъкването на постерите е „начало, но нищо повече“, подчерта той, като има предвид плакати и билбордове с Юнкер и Джордж Сорос, които Будапеща с основание обвини, че поощряват незаконната имиграция от мюсюлмански държави към Европа.

Министър-председателят на Унгария участва в митинг по повод 171 г. унгарската революция през 1848 г. и войната за независимост срещу управлението на хабсбургите в Будапеща. /news.bg/

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *