Ал. Йорданов: Президентът Радев работи за чужди държави!

България отблизо

За президента Румен Радев нека да ми е позволено да кажа, че съм бил председател на Народното събрание, когато той се е учил да кара самолет. Да не бърза да се изказва по всички въпроси, едни приказки без покритие.

Преди – в Санкт Петербург, за икономиката, сега за Договора с Македония.

Цялата му философия е да се свалят санкциите, наложени на Русия, но те не само не ги свалят, а се удължават. Това заяви евродепутатът от СДС Александър Йорданов по повод призив на президента за ревизия на договора между България и Македония заради неразбирателството по исторически теми, като тази за Гоце Делчев, съобщава Канал 3.

,,Не е хубаво български политици да лобират за чужди държави. Българският национален интерес е да сме далеч от Русия: фактите говорят, че тогава винаги сме закъсвали. След като сме в ЕС, нашият национален интерес е да се утвърждаваме в Европа“, изтъкна Александър Йорданов. ,,Що се отнася до Македония, аз подкрепям, че имаме договор – той, от една страна, бе дълго забавян години наред и не трябваше да е така, от друга страна след като се сключи, Македония сключи договор с Гърция“, посочи той. Там има клаузи, чието внимателно прочитане предполага, че е възможно да се погледне с ново око и от българска страна на българо-македонския договор“, посочи Александър Йорданов, който е бивш посланик в Скопие.

,,В гръцко-македонския договор двете страни се съгласяват македонците да не търсят себе си в древността, но да се идентифицират във времето след античността – в Средновековието, а това е българското време, българската история, българската държава, и продължава до 1944 г.“, коментира още евродепутатът.

Б.Р. Президентът работи за интересите на България, но на Йорданов не му е приятно да го признае.

Самият факт, че Радев отиде в Русия и говори за общите икономически интереси на двете страни, буквално накара евродупутаът да избеснее.

Ал. Йо. мрази Русия и е готов да удави в капка вода всеки, който дори спомене името й.

А какво му пречи президентът, той сам не знае.

Важното е да мразим Русия.

Иначе всеки се превръща в предател.

Tagged

1 thought on “Ал. Йорданов: Президентът Радев работи за чужди държави!

  1. Този го знаем още от времето на комунизма когато раболепнечеше пред началниците. Сега понатопи гагата в меда и трябва да се отблагодари за трохите които му подхвърлят. Обаче промени ли се положението веднага ще подхвърли палачинката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *