Борисов шашна всички: Ето какво направи!

България отблизо

„Лично аз, като премиер, положих много усилия в подкрепа на кандидатурата на Урсула фон дер Лайен и мога да кажа, че сме изключително доволни от резултата. Член на Европейската народна партия стана и първата жена председател на ЕК“.

Това категорично заяви премиерът Борисов по време на заседание на групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага, надявайки се хората да помислят, че все едно той е избрал новата шефка на Еврокомисията.

България и Германия развиват динамично сътрудничество във всички области – политика, сигурност, икономика и търговия, туризъм, образование, наука и култура“, акцентира Борисов пред представителите на германския Бундестаг.

В изказването си пред представителите на ХСС премиерът Борисов се спря още върху Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 и необходимостта от ефективното разпределение на ресурсите между отделните приоритети на ЕС. Той подчерта, че също толкова важно е бюджетът на ЕС да инвестира в растеж, заетост, конкурентоспособност и конвергенция, което означава по-добър живот за всички европейски граждани./news.bg/

Сега разбрахте ли къде го стяга чепика Борисов? Отишъл е в Германия на наши разноски, за за се похвали, че едва ли не той е избрал новата шефка на Еврокомисията. Но хвалбата и общите приказки за мир, демокрация и сигурност са само така, за алъш-вериш. Основното, заради, което е в Берлин е отново просията. Финансовата рамка, по която ще се раздават пари до 2027 г.

Тоест, приказките, които премиерът ни разправя тук, в България, че в държавата всичко е наред и имаме много финансови излишъци са „мижи да те лажем“. Истината е, че нямаме икономика и нямаме пари. Иначе защо Борисов ще ходи чак в Берлин да се моли за някое и друго пробито евро?! Значи президентът Радев е прав, че сме в блатото на бедността и мизерията. А премиерът вместо да развива икономиката ходи да се моли в чужбина.

Какво уважение могат да имат чужденците към него? Никакво. И тези западни хвалби към него са измислици. Да погалят още един път по главата своя човек, за да му напомнят, че трябва да слуша. Лошото е, че заедно с него не уважават и хилядолетната ни държава.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *