Голям РЕЗИЛ: Нямаме здрав вертолет да развее българския флаг на Гергьовден!

България отблизо

“Тази година вертолетът МИ-17 няма да прелети с националния флаг, така че Гергьовденският парад ще започне с блоковете, които ще преминат в тържествен марш, след тях ще премине авиационна техника и накрая техниката на сухопътни войски и на зенитно-ракетни войски”.

Това каза генерал – майор Иван Лалов, който тази година командва парада, предаде БГНЕС.

Парадът по традиция се открива от вертолет МИ–17 на Военновъздушните сили, носещ националния флаг на България. Тази година няма да е така. „Причината е, че нямаме изправен МИ-17“, каза ген. Лалов. На площада ще преминат 48 единици сухопътна техника. Над 1000 са военнослужещите, които ще участват в парада. Ще участва и ретро техника, предоставена от колекционери от цялата страна, която е била на въоръжение по време на Втората Световна война.

В Деня на Храбростта и празник на Българската армия се очаква още вертолети и самолети на българските ВВС да прелетят над площад „Княз Александър I“ в София за участие в парада. Предвидено е те да са тройка вертолети от авиобаза Крумово, прелитащи във формация „клин“ – водач МИ-24 и два „Cougar“-а, самолет „Спартан“, три самолета РС-9М „Пилатус“ от учебна авиационна база Долна Митрополия, очаква се да преминат тройка самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево.

„Ако вали, ние маршируваме, техниката минава, самолетите в зависимост от това колко вали – там е по-особено“, каза командващият парада днес.

10 блока ще участват в парада. Тренировките започнали от вчера, но през това време блоковете са тренирали по места, откъдето се намират и ще продължат с тренировките и утре.

Очаква се да видим БМ-21 „ГРАД”, наследник на легендарната „Катюша“, бронетранспортьор БТР-60, неувяхващите гаубици, , 122 мм самоходна минохвъргачка Б1 – 10 „Тунджа” и други, сред които и танк Т-72, който е основна бойна верижна машина на Сухопътните войски. Ще видим и тактически ракетен комплекс ТРК „Точка”./blitz.bg/

Това е! Държавата на Борисов няма пари за един вертолет, който да развее националното знаме. Така че нека премиерът и неговите пудели да не приказват колко всичко ни било наред и колка добре си живеем. Защото всичко е лъжа.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *