Евроатлантиците излязоха с безумна теория! Замесиха в грандиозен скандал президента Радев! Вижте в какво го обвиняват!

България отблизо
Да се разследва доколко Румен Радев има отношение към руската намеса на президентските избори у нас през 2016 г. – за това настояват от Атлантическия съвет на България.Припомняме, па-рано днес Радев оспори действията на властите по шпионския скандал и заяви, че тезата за шпионаж в полза на Русия била е ”абсурдна и нелепа”.

„Сега е моментът да се даде отговор на въпроса за намесата на РИСИ в президентските избори през 2016 г. И доколко тази намеса се е отразила на резултатите. И доколко Румен Радев има отношение към тази руска намеса.“ – се казва в позиция на АСБ във връзка разследването за шпионаж, в което се оказаха замесени лица от движението „Русофили“, а срещу председателя Николай Малинов бяха повдигнати обвинения, че е работил в полза на чужда държава.

 

„Приветстваме предприетите действия на институциите в защита на националния суверенитет! Очакваме обаче разследването за шпионаж в полза на Москва да бъде доведено до успешен край в разумни срокове и законът да бъде приложен спрямо виновните. Крайно време беше против руския гражданин о.з. генерал-лейтенант Леонид Петрович Решетников и руските организации Руски институт за стратегически изследвания (РИСИ) и Обществото „Двуглав орел“ да бъдат предприети необходимите действия от страна на прокуратурата и службите за сигурност.“ – посочват атлантиците.

 

„Същевременно напомняме, че до момента призивите ни за разследване и за предприемане на действия против проруските паравоенни структури у нас остават без последици. Същото важи и за отправени заплахи за здравето и живота на наши членове от преди повече от година и половина. Настояваме институциите да не се ограничават само с това разследване, но също така и да се заемат с други заплащващи националната ни сигурност проявления на руската подривна дейност, включително и паравоенните организации. Да не забравяме и за останалите въпросителни около случая „Скрипал“, както и казуса с отравянето на Емилиян Гебрев.“ – призовават от обществената организация.

 

Пълният текст на обръщението:

 

ЗА УСПЕХА СЕ СЪДИ НЕ ПО НАЧАЛОТО, А ПО КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ!

Приветстваме предприетите действия на институциите в защита на националния суверенитет!

Очакваме обаче разследването за шпионаж в полза на Москва да бъде доведено до успешен край в разумни срокове и законът да бъде приложен спрямо виновните.

Крайно време беше против руския гражданин о.з. генерал-лейтенант Леонид Петрович Решетников и руските организации Руски институт за стратегически изследвания (РИСИ) и Обществото „Двуглав орел“ да бъдат предприети необходимите действия от страна на прокуратурата и службите за сигурност.

Това е положителна стъпка, като се има предвид, че до този момент прокуратурата и службите за сигурност не бяха показвали, че работят сериозно против руските посегателства срещу нашия суверенитет.

Атлантическият съвет на България от своето основаване до момента неотклонно следи проявленията на руската хибридна война против България и нашето общество. Наблюдаваме подривната дейност и на въпросното лице и организации. Нееднократно сме предупреждавали и настоявали държавата да вземе ефективни мерки против руската подривна хибридна дейност у нас.

Обнадеждени сме от предприетите действия до момента, но оставаме бдителни и ще следим всяка крачка от развитието на процеса. Крайната оценка ще се даде според резултатите.

Същевременно напомняме, че до момента призивите ни за разследване и за предприемане на действия против проруските паравоенни структури у нас остават без последици. Същото важи и за отправени заплахи за здравето и живота на наши членове от преди повече от година и половина.

Настояваме институциите да не се ограничават само с това разследване, но също така и да се заемат с други заплашващи националната ни сигурност проявления на руската подривна дейност, включително и паравоенните организации.

Да не забравяме и за останалите въпросителни около случая „Скрипал“, както и казуса с отравянето на Емилиян Гебрев.

Сега е моментът да се даде отговор на въпроса за намесата на РИСИ в президентските избори през 2016 г. И доколко тази намеса се е отразила на резултатите. И доколко Румен Радев има отношение към тази руска намеса.

Само пълното разследване на всички аспекти на хибридното въздействие на Кремъл против България ще ни позволи да защитим ефективно страната. И само това ще бъде неопровержимо доказателство, че настоящата акция не е кампанийна проява, свързана с вътрешнополитическата ситуация у нас, а израз на стабилна, дългосрочна и национално отговорна политика на институциите в защита на националния интерес и сигурността на държавата и българските граждани.

Този път трябва да се стигне докрай!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *