Ето истинската причина за гнева на властта: Изтеклите данни от НАП са били на…

България отблизо

Голяма част от изтеклите данни на НАП са били на висши ръководни служители и са предоставяни на западни медии като Би Би Си, Ройтерс и др.

Това обяви Евгения Станкова, завеждащ Отдел „Антитероризъм” в Спецпрокуратурата и наблюдаващ прокурор по делото, на брифинг в сряда.

”Такова действие дава възможност да се засегне националната сигурност на страната”, добави Евгения Станкова. По-рано днес внесоха в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвинения за подбудителство към кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Той не е съдействал по никакъв начин на разследването и не е предоставил паролите от фирмените и личните компютри. 

Във вторник са проведени разпити на служители на НАП. От тях е станало ясно, че копираните данни на над 5,1 млн. граждани, са били предоставяни на различни сайтове. От материалите по делото става ясно, че около 2 седмици преди задържането на Кристиян Бойков, данните са предоставени на сайта „Биволъ”. 

Специализираната прокуратура потвърди, че има теч на данни на хора, заемащи висши ръководни длъжности.

От разпитите на служителите на „Тад груп” става ясно, че са търсени избирателно фирми. Целта на дейността е била да се  дестабилизира политическата обстановка в страната и това е постигнато, заявиха Специализираната прокуратура.

Според Специализирана прокуратура друга цел на атаката срещу Приходната агенция е да се внесе смут сред населението и това е постигнато, тъй като служители на Агенцията са обяснили, че много български граждани се притесняват за изтеклите им данни и са постъпили множество жалби и запитвания.

Осъществено е посегателство и срещу сървъра, свързан с устройствата на ”Поливни системи” пред Народното събрание, като целта е била активирането на поливната част пред парламента при преминаване на висши държавници.

Коментар на ИСТИНАТА:

Понеже няма как да кажат, че данните са били дадени на Русия, защото Кремъл реагира веднага и доста твърдо спрямо герберските властници, спецпрокурорите са се задоволили този път само със западните медии. Но…западните и американските тайни служби вече не само знаят всичко за нас, но и направо командорят дистанционно, както нашите политици, така и нашите тайни служби. Така че дори това да е истина, то не засяга по никакъв начин нашата национална сигурност. По простата причина, че нашите западни „партньори“ вече знаят всичките ни тайни.

Обаче, властта я стяга другаде чепика. Че на американците, и на Брюксел, по всяка вероятност, са им станали ясни някои афери на висшите гербери, които те досега са смятали за скрити. Ето за това „свещеният“ им гняв се стоварва върху хората от „Тад груп“. Но гневът им както се стоварва, така и ще се отдръпне, понеже в случая с изтичане на данните от НАП вероятно са намесени и западните спецслужби. Иначе няма как да си обясним, че голяма част от бизнеса на шефа на „Тад груп“ е създаден и регистриран в САЩ.

Така че нашите „ръководни“ гербери по-добре да си налягат парцалите, защото иначе лошо им се пише. Впрочем, те знаят това. И ако сега яростно се нахвърлят върху хората от „Тад груп“, то е понеже все още не са платени парите за Ф-16. Когато се платят тези пари, тогава Борисов и компания отново ще станат непотребни на Запада. И може би ги чака изхвърчане през комина. Затова, с голяма доза увереност, може да се каже, че парите за Ф-16 отново може да се забавят. Или да не се преведат изцяло и наведнъж. Защото те са единствената застраховка на герберските пудели и техния Вожд.

Затова хората от „Тад груп“ са си направили майтап с нашенските властници и са искали да поокъпят някого от висшия ешалон точно пред парламента с маркучите на „Поливни системи“. За да им напомнят, че има много по-големи началници от тях.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *