И Екатерина Захариева клекна пред Москва?! А може да е само…

България отблизо

България е заинтересована от равноправен и взаимноизгоден диалог с Русия. Това заяви в интервю българският министър на външните работи Екатерина Захариева.

Интервюто е дадено в навечерието на нейното посещение в Москва.

„От 8 години не е имало посещение на български външен министър в Москва. Това ще бъде и моето първо посещение в Русия, откакто от 2017 г. заемам поста на вицепремиер и министър на външните работи.

Радвам се, че тази визита се случва точно във време, когато нашите две страни отбелязват 140 години от установяване на дипломатически отношения и благодаря на г-н Сергей Лавров за поканата“, каза тя.

Българският външен министър се надява, че нейната визита ще премине в атмосфера на двустранен диалог, „основан на конструктивно сътрудничество и взаимно зачитане на интересите”.

„Ние сме заинтересовани да водим равнопоставен и взаимноизгоден политически диалог, при който се ръководим от своите национални интереси и общата политика на ЕС и НАТО“, подчерта Захариева./blitz.bg/

Ако Екатерина Захариева ще се ръководи от „общата политика на ЕС и НАТО“, то по-добре да не ходи в Москва. Понеже САЩ и НАТО са отявлени врагове на Русия. Ето затова позицията на Борисовото правителство спрямо нашата двойна освободителка Русия е шизофренична. Не може да се правиш на приятел на Русия и в същото време да се ръководиш от „политиката на НАТО“. Това няма как да стане. И точно на това противоречие неведнъж обръщаха внимание в Москва.

Само че Борисов упорито си повтаря, че иска да е в добри отношения и с Русия, и с НАТО. Защото неговата политика се основава на пълната липса на всякаква политика. И на пълната липса на каквато и да било позиция. Понеже когато има две противоборстващи страни, трябва да застанеш на едната или другата страна. Ако не го направиш по-добре не се меси там, защото рискуваш в близко бъдеще да те прегазят и едната, и другата страна.

Борисов обаче не иска да разбере този простичък факт. Защото се надява да получи индулгенция и от САЩ, и от Русия, за да продължи премиерстването си. Засега му се получава. Въпросът е докога?! А що се отнася до Екатерина Захариева, тя просто предизборно прави воаяжи като каканиже за ЕС и НАТО, макар че напоследък двете организации май нямат много общи неща помежду си.

Редактира Иво Македонски, istinata.net

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *