Политолог изненазващо: Слави готви сериозен удар в политиката. Може да стане по-силен от ГЕРБ, но засега е патерица!

България отблизо
Скришното учредяване на партията на Слави Трифонов ”Няма такава държава” е с цел да задържи вниманието. Това каза политологът Първан Симеонов по НТВ.

Според него всички политически сили трябва да се чувстват застрашени от влизането на Слави Трифонов в политиката. Хората, които ще гласуват за Слави, са хората, които гласуват за проекти като ГЕРБ например. Той може да отнеме и симпатизанти от БСП заради протестния вот, а елемент от сегмента, в който се цели, ще бъде и патриотичната нишка. Всъщност Трифонов се опитва да изпраща послания навсякъде, да бъде непредвидим и да запази тайнственост, посочи Симеонов.

 

В момента подкрепата към който и да е на местните избори няма да му припише позитив. Той вече не е толкова сигурен, че победата на Мая Манолова ще е толкова категорична, че да извлече активи. Прогнозирам, че той няма да подкрепи никой на изборите, а ще започне да изгражда структурите на партията си. В тази насока ще трябва да се свърши много работа, заяви Антоанета Христова.

 

С евентуална подкрепа за някой от кандидатите на местните избори той може да наклони везните. Големият въпрос е какъв дял ще има Слави Трифонов от политическата сцена. Съмнявам се, че ще има дял от мащаба на Борисов и Сакскобургготски, но пък мисля, че ще има и по-голям дял от този на Марешки и Бареков. Може би ще е някъде по средата, ще има възможност да играе ролята на балансьор, каза Първан Симеонов.

 

Може да се опитат да го използват и като патерица. На няколко пъти видяхме, че си подава топката с ГЕРБ, заяви още политическият анализатор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *