Синият Светослав Малинов: Ще СПРЕМ АЕЦ „Белене“! Българите са БОГАТИ, да плащат СКЪП ток!

България отблизо

Според евродепутатът Светослав Малинов, проектът „АЕЦ „Белене“ трябва да започне отначало.

Становище на Европейската комисия, ясно определяло АЕЦ „Белене“като нов проект. И оттук нататък, новият инвеститор, който още не го знаем, влизал в  процедуракоято започва отначало. Това каза пред bTV тъмносиният Светослав  Малинов.

Тази нова процедура, твърди Малинов, цитиран от https://news.bg,  ще е тежка, защото ще трае доста години, докато, в комуникация с Еврокомисията, се изготви новия пакет.

Припомняме, че само преди няколко месеца, Малинов обяви проекта АЕЦ „Белене“ за мъртъв. И твърдеше, че няма да бъде построен никога.

За да не плащаме неустойки, всеки следващ инвеститор трябва да бъде информиран в самото начало на преговорите, лично от енергийния министър, че той влиза в нова процедура, категоричен е Светослав Малинов.

Всъщност, синият Малинов, разчита по този начин да откаже всеки появил се потенциален инвеститор, за да не тръгне никога проекта за Втора атомна.

Припомняме, че ден след като евродепутатът радостно обяви, че за АЕЦ “Белене“ трябва да се иска разрешение от Еврокомисията като за нов проект, енергийният министър Теменужка Петкова каза, че месеци, а не години би отнела процедурата за одобрение на АЕЦ „Белене“ от страна на Европейската комисия.

Светослав Малинов, обаче, продължи нахално да настоява на своето, като призова Петкова „да се изправи пред факта, че Еврокомисията вече е обявила АЕЦ „Белене“ за нов проект. И изготвянето на огромната документация трябвало, по думите на Малинов, да започне отначало.

Правителството на ГЕРБ е прекратило този проект още през 2012 г. и затова той е нов. Но е нов, не само защото е прекратен от Народното събрание, а защото има нова структура на финансиране, нов инвеститор, който дори не го знаем“, допълни Малинов.

За каква нова структура на финансиране говори господинът, никой не знае. Защото структурата на финансиране на такива големи обекти е ясно разписана и не подлежи на промяна.

Светослав Малинов разкри и своята пълна некомпетентност като започна да говори за извозване на отработеното ядрено гориво. Най-напред отработеното ядрено гориво се поема от Руската федерация. Така е при АЕЦ „Козлодуй“. Така ще бъде и при АЕЦ „Белене“. Защото, както знаем, тук се говори не за 50 килограма, а за извозване на 50 тона ядрено гориво на година. Което не е по силите на българската държава нито да го извозва, нито да го складира на територията на България.

Въпреки това, Малинов настоява на своето, че някой трябва да извозва горивото. Но за това кой и къде ще го извозва, господинът не обелва нито думица.

Всъщност, съвсем ясно е, че тъмносиният Малинов иска да ликвидира жизнено важния за България проект за втора атомна електроцентрала.

Който вече е почти готов. И то с една единствена цел. Да не може икономиката на страната да тръгне по пътя на ускореното развитие и създаване на нови работни места.

Защото онова, от което най-много се ужасяват българските слуги на западната олигархия, е призракът на една България, с евтина енергия, която бързо се развива и излиза изпод контрола на така наречения „Европейски“ съюз.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Синият Светослав Малинов: Ще СПРЕМ АЕЦ „Белене“! Българите са БОГАТИ, да плащат СКЪП ток!

  1. Ясна е картината. Щом някой/Б.Народ/ силно иска нещо, то трябва да плаща скъпо и пре-скъпо. „Борисов 2“ обяви цена на Беляне 24 милиарда, а оборудването със всички неустойки няма 1 милиард. За още 2-2.4 милиарда централата ще работи. Как да крадат герберската и брюкселската мафии?! Куклата на конци започва сагата за осигуряване 50-60 милиона експертни кражби при проектиране на ПРОЕКТИРАНОТО вече 3 пъти! Проблемите са много и те преди всичко произтичат от алчните продажни „кукли на конци“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *