Става страшно: Европа СЕ НАДИГА срещу Брюксел! Разбива 40 годишна власт!

Свят

Разбита е 40-годишната доминация на досегашните две политически партии в Европейския парламент – ЕНП и ПЕС. Защото европейците гласуваха за евроскептичните партии, които искат Европа на суверенните държави, а не на колониите.

Първият резултат от изборите е, че ЕНП и ПЕС губят мнозинството си в Европейския парламент.

Вторият резултат е, продължаващият възход на партиите, които искат промяна в ЕС. Въпреки че евроскептиците, които искат да изхвърлят сегашното брюкселско статукво на бунището, не оправдаха прогнозите за тотално превъзходство, те са на път да получат най-много места в европарламента, в сравнение с представянето си през годините. Великобритания, Франция, Италия, Унгария са в ръцете на евроскептиците, където „Национален сбор“ на Марин льо Пен победи либералите на президента Еманюел Макрон. На Острова, новата Партия „Брекзит“ на Найджъл Фараж направи на пух и прах консерваторите и лейбъристите, а „Лига“-та на вицепремиера Матео Салвини е първа сила в Италия.

В Германия, Чехия, Полша, Холандия, Австрия евроскептичните партии също са добре представени. А това обрисува една картина, която е пълна с черни краски за сегашното управляващо статукво в Брюксел. Понеже във все повече страни-членки на ЕС се появяват партии, които искат промяна на Евросъюза и заплашват, че ако ЕС не се промени коренно, те ще напуснат Евросъюза, след които той ще се разпадне окончателно.

А фактът, че ЕНП и ПЕС вече нямат мнозинство и не могат да управляват сами в ЕП, означава само, че съществуващата бавност, нестабилност и неефективност в решенията на Европарламента само ще се увеличават. Защото партиите в новата управляваща коалиция ще станат много. Пазарлъците ще се увеличат в пъти, което ще забавя и неглижира всяко решение на ЕП. А това естествено ще доведе до срив в управлението на целия Евросъюз и до увеличаване на центробежните сили в страните-членки на ЕС.

Ето защо, няма да е за чудене, ако Евросъюзът в този си вид, не успее да изкара дори до 2024 година, когато ще са новите избори за Европейски парламент. Картонената кула на Брюксел може да се разпадне преди това или след това. Но при всички случаи ще сме свидетели на агонията на един книжен тигър, който искаше да завладее европейските държави и да ги обезличи.

И това е в резултат само на лекото надигане на народния гняв, който роди евроскептицизма и партиите на свободата. А този гняв ще продължава да се засилва, докато не помете напълно така наречения Евросъюз.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *