Цветанов откри Европа! И посочи с пръст евроотстъпниците. А те са…, а той е…

България отблизо

Решението на Съвета по сигурността при Министерски съвет във връзка със ситуацията във Венецуела още веднъж категорично потвърди евроатлантическата принадлежност на България и солидарността й с позициите на партньорите ни от международната общност. 

Това написа заместник-председателят на ГЕРБ и лидер на ПГ на партията Цветан Цветанов във фейсбук.

„Документът беше подкрепен от всички членове на Съвета с изключение на представителите на президента, като с това бе даден окончателен отговор на въпроса кои са истинските евроатлантици в българската политика и кои са само на думи“, допълни той в социалната мрежа.

Припомняме, че вчера България взе решение да подкрепи опиталия се да се самонастани в президентството на далечна Венецуела  самозванец Гуайдо, който не е избран от народа. И заклейми законноизбрания  държавен глава Мадуро.

Причината беше, че ЕС решил така.

По-късно се оказа, че подобно задължаващо страните-членки решение няма. И много държави, начело с Италия, Румъния, Унгария и цели седем отказаха да вдигнат ръка и да заклеймят Мадуро.

Българският президент каза лаконично, че не е демократично малка България да се меси в избора на далечна Венецуела и ако някой трябва да реши кой да я управлява, това е венецуелският народ. Кратко, точно, ясно.

Съответно веднага бе заклеймен от Цветанов, че не бил евроатлантик.

В такъв случай следва закономерният въпрос какво означават евроатлантически ценности и демокрация?

От тези молитвени закуски Цецко съвсем преяде.

Преяждането обикновено е личен проблем.

Тогава защо бе прехвърлен на главата на президента Радев?

Всъщност въпросът е риторичен…

Автор: Станислава Славова Istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *