Щатски експерти в паника: Русия ще разгроми САЩ!

Свят

Американските експерти и медии за пореден път бият тревога. Според тях, Военноморският флот на САЩ не е толкова силен, както твърдят от Пентагона.

Авторитетното издание National Interest е събрало мненията на военни експерти, които са анализирали силите на американския флот. Те са стигнали до извода, че САЩ ще загубят евентуална морска война както срещу Русия, така и срещу Китай, съобщава руската преса.

Анализаторите обвиняват Америка, че прекалено дълго е прекарала в самоуспокоение. Според тях през 1991 г, след краха на Съветския съюз, САЩ са си сложили короната на властелини на Световния океан и оттогава почиват на тази стара слава.

През това време Русия и Китай са извършили истинска революция в своите военноморски флотове. На пълно обновление са били подложени концепциите за употреба на военноморските сили и въоръжение. Освен това, Москва и Пекин са получили нови бази за далечни операции извън своите територии – съответно в Сирия и Джибути.

През цялото това време САЩ плашеха аборигените, както и своите сателити с ударните си авионосни групировки – т.нар. противопоставяне на терористичната заплаха.

От сталпелите на корабостроителниците в САЩ за 30 години не у пуснат нито един модерен и перспективен кораб. Нещо повече, военно-промишленият комплекс се опозори с „невидимия“ ескадрен миноносец Zumwalt. Този проект стана отражение на разяждащата хегемона корупция, отбелязва изданието.

Експертите съветват Пентагона да изтегли войските от Афганистан и да отдели необходимите средства за реформа на флота. Спред тях трябва да се отделят пари за строителството на нови кораби, разработването на нови ракетни системи, както и за отработване на взаимодействието ежду корабите по време на учения.

Не е учудващо, е западните военни се притесняват за американския флот, коментират в руската преса. Китай демонстративно закри своите пристанища за американски кораби, а Иран гони американците от своите брегове.

Русия усилва бойната мощ на своите арктическа и средиземноморска групировки, а руските подводници се разпореждат в Северния Атлантик. Затова на американците не им остава нищо друго, освен да търсят адекватен отговор, или да се оттеглят към своите брегове./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *