Андрей Слабаков скочи срещу БСП и се тупна по гърдите: Щял да привлича инвестиции от „Европа“?!

България отблизо

В ниската избирателна активност на изборите в България , Слабаков видя протест на хората срещу политическата система, както и срещу „калната и гнусна“ кампания на БСП преди това, в която са отсъствали важните за Европа въпроси. 

В политиката имало нужда от повече хора, които до този момент не са се занимавали с изработване на закони. При това, Андрей Слабаков подчерта, че за него приоритет на работата в Европарламента щяло да бъде привличането на инвестиции към България.

Не съм политик, а гражданин и съм убеден, че на мен нещата са ми много по-ясни, отколкото на много от политиците, коментира Слабаков пред bTV.

ЦИК ще оповести имената на новите български евродепутати в петък, но от ВМРО излязоха със свое паралелно преброяване, което показало, че освен Ангел Джамбазки, в Европарламента влиза и Андрей Слабаков.

Слабаков се зарече, в Европейски парламент да заложи и на въпроси, свързани с културата. Тъй като политиката на Европа в областта на културата била равна на нула. Не просто ще ходя на работа, а ще върша работа, допълни режисьорът, цитиран от Блиц, понеже първото му предизборно обещание беше именно такова.

Нека разгледаме поред „тезите“ на Слабаков. Ако той нарича разкриването на огромната корупция по високите етажи на властта, „гнусна работа“, нека му кажем, че не разкриването на корупционните престъпления, а ограбването на народа е гнусна работа.

След това, рошавият режисьор се закани да оправи политиката на „Европа“, която е свързана с културата, защото била равна на нула. Но как ще го направи това, като политиката и на България по отношение на културата, също е равна на нула. Ала Слабаков не е променил и грам от бездействията на Борисовото правителство спрямо културата. Затова по-добре да мисли повече за културата на България, отколкото за културата на „Европа“. И да не забравя, че ние сме Европа. И другите европейски народи са Европа. А претенциите на Брюксел, че е „Европа“, са, меко казано, карикатурни.

Това, както и да е! Но със следващото си „обещание“, Андрей Слабаков предизвиква неволни усмивки у страничните наблюдатели на неговите изяви. „Изкуствоведът“, ни повече, ни по-малко, заяви, че щял да привлича инвестиции в България. Ами то цялото правителство на Борисов уж работи по въпроса и нищо не е направило. Затова много се съмняваме, че Слабаков ще успее там, където се проваля дори мощната държавна машина. Но нека да пробва. За да се увери, че инвеститорите не се интересуват от култура. Интересуват се дали могат да спечелят, или както казва Бай Ганьо, да „чопнат“ нещо от България.

Все пак едно не може да му се отрече на Слабаков. Това, че вече се намъква в кожата на политик. И започва да раздава на килограм обещания, които не може да изпълни.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *