Антон Кутев срази Красен Кралев: Какво значи списък с „негови хора“? Все едно аз да отпусна държавни пари на дъщеря си!

България отблизо

„Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.”, Това заяви в студиото на „Здравей, България” на Нова телевизия говорителят на правителството Антон Кутев.

„Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми”, обяви Кутев.

Той коментира и участието на дъщеря си в Националния младежки форум: „Моята дъщеря не е взела стотинка от Министерството на младежта и спорта. Национален младежки форум е участвал по проекти в министерството, но през 2020 г., а моята дъщеря е напуснала тази организация през 2019 г.”, обясни Кутев.

„Аз искам да попитам кои са хората на Красен Кралев и как са станали негови? Откога в министерството има негови хора? Нормално ли е министър да влезе в министерство и да има свои хора? Какво се е случило с тези, които не са негови?”, попита Кутев. Той обясни, че не е бил на разпити, а е имало обсъждания на програма.

„Крайно време е да скъсаме с този начин на управление. Аз съм се ангажирал с тази държава. Никога няма да имаме финалист на „Тур дьо Франс”, защото федерацията по колоездене получава значително по-малко пари от тази по ММА”.
„Това са пари, давани за превенция на зависимости. Не е свършена никаква работа и това е единственият проблем. Начинът, по който са били провеждани тези конкурси, е абсолютно несъстоятелен”, добави Кутев.

За казуса с новия директор на НАП Румен Спецов Кутев заяви: „Премиерът бе много ясен по темата. Към този момент се правят проверки и, ако те установят нарушения, този човек ще си отиде така, както е дошъл”.

Не мога да кажа какво точно е скрито от президента, това е работа на службите. Аз не мога да дам повече подробности. Дадох извадка от мотивите за освобождаването на Атанас Атанасов, шеф на Държавна агенция разузнаване – не е подавана еднаква информация към премиера и към президента,  обяви говорителят на служебното правителство. Антон Кутев се оправда, че е последният човек, който може да говори за руските шпионски мрежи и дали те са причината за освобождаването на ръководителя на разузнаването.

Като тръгнем да освобождаваме шефовете на специалните служби, говорят че идват руските шпиони. Аз не вярвам в това, че ги има тези шпиони.

Той коментира и списъците, които правителството обяви за лица, които ще бъдат санкционирани по закона „Магнитски“.

Аз не съм финансист – не ги блокира правителството тези лица и фирми, блокира ги законът „Магнитски“. Искаме да предпазим банките, ако те оперират с лица свързани със съмнителни фирми, могат да бъдат санкционирани. Трябва и в България да се приеме законът „Магнитски“, ние нямаме такова законодателство, заяви говорителят на правителството.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *