Бунтът в САЩ ескалира: В Тексас се готвят за война с федералните, 25 щата ги подкрепят

Свят

Тексас трябва да спре да финансира правителство на САЩ, което е във война с народа си, заяви на живо по FOX NEWS сенатор от Тексас, предаде Телеграм каналът „Наблюдател“.

 

Губернаторът на щата Грег Абът /на снимката/ заяви, че е готов за конфликт с федералните власти.

„Призоваваме всички желаещи щати да изпратят своята национална гвардия в Тексас, за да предотвратят влизането на нелегални имигранти и да ги върнат обратно през границата“, каза бившият американски президент Доналд Тръмп.

„Най-голямата грешка, която администрацията на Джо Байдън може да направи, е да се изправи срещу нашите военни и нашата Национална гвардия на границата.

Не искаме конфронтация, но ще направим това, което американският народ иска. Ако Джо Байдън се махне от пътя, ние ще гарантираме сигурността по границата“, заяви Дан Патрик, зам.-губернатор на Тексас.

Белият дом заяви, че смята действията на губернатора на Тексас за защита на границата на САЩ за опасни.

25 щата с републикански губернатори подписват писмо в подкрепа на Тексас в борбата за граничен контрол. 

По-рано почти всички републикански губернатори на САЩ са подписали изявление, подкрепящо губернатора на Тексас Грег Абът в ожесточената му битка срещу федералното правителство за граничния контрол.

Изявлението, публикувано в четвъртък на уебсайта на Републиканската асоциация на управителите, критикува администрацията на Байдън и казва, че щатът Тексас има конституционното право да се защитава.

Тази седмица служители на Тексас и Министерството на вътрешната сигурност спориха за бодлива тел по Рио Гранде. Върховният съд на САЩ постанови, че федералните агенти могат да прережат бодливата тел, поставена от държавата, за да възпира хората от преминаването.

„Ние сме солидарни с нашия колега губернатор Грег Абът и щата Тексас в използването на всеки инструмент и стратегия, включително огради от бодлива тел, за осигуряване на сигурността по границата“, пише в писмото, подписано от 25 републикански губернатори.

„Защото администрацията на Байдън е абдикирал от конституционните си договорни задължения към щатите, Тексас има всички правни основания да защитава суверенитета на нашите щати и нашата нация“, пише още в него.

Рекордните над 300 000 нелегални мигранти са пресекли границата само през декември.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *