Внимание: Германците ни замесват в нова атака срещу Русия! Българското правителство им помага!

България отблизо

Германските лекари, които лекуват руския опозиционер Алексей Навални, са поискали от българските медици документите за някакво, и досега недоказано, отравяне на българския търговец на оръжия Емилиян Гебрев.

Това съобщава немското списание „Дер Шпигел“ като се позовава на съвместно разследване, проведено заедно с групата „Белингкат“.

Припомняме, че Западът поиска Навални да бъде лекуван в чужбина. Кремъл нямаше нищо против и опозиционерът беше приет в берлинската клиника „Шарите“. Немските медици веднага започнаха да твърдят, без да приведат нито едно доказателство, че Навални бил отровен с вещество от групата на токсина новичок. За този токсин Западът непрекъснато внушава, че бил разработен от руските спецслужби.

Анализирайки изявленията на тези медици, обаче, руските учени разкриха, че в клиника „Шарите“ Навални не е бил лекуван с нищо по-различно от медикаментите, прилагани за лечението на опозиционера в Русия. Нещо повече. Русия категорично заяви още преди две години, че бойно отровно вещество, което на запад наричат „новичок“ не е било произвеждано нито в Съветския съюз, нито в Русия.

По-просто казано, Западът си измисли едно отровно вещество, на което даде руското название „новичок“, и сега иска цял свят да повярва, че Москва трови хората наред. И в Британия, и в България, и в самата Русия и къде ли още не.

Според публикацията в „Дер Шпигел“, лекарите от „Шарите“ предполагали, че при покушенията срещу българския търговец на оръжия Гебрев и руския опозиционер Навални са използвани сходни вещества.

Припомняме, че по аналогичен начин, след опита за отравяне на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, британските медици и тайните служби започнаха да твърдят, без да приведат нито един аргумент, че двамата Скрипал били отровени с …„новичок“.

Западната разследваща организация, близка до тайните служби Белингкат,  също започна да твърди, че в отравянето на Гебрев е замесен бившият офицер от руското военно разузнаване Сергей Федотов, който уж бил уличен и за покушението срещу Скрипал във Великобритания.

Но…съвсем неочаквано се оказа, че самият Гебрев не знае да е бил отровен. Преди няколко години той наистина е имал някакво хранително натравяне, но нищо сериозно не е произлязло от това. Дори в нашата преса от онова време не е писано нищо за такъв случай на някакво уж отравяне.

Следователно, Западът отново си измисля отравяния, този път на българска територия и то с една съмнителна личност – търговецът на оръжия Гебрев, когото правосъдието и досега разследва за приватизирани под масата предприятия и т.н. Целта на западните политтехнолози е съвсем прозрачна. С един удар да внушат, че Русия трови хората навсякъде и заедно с това да скарат отново България и Русия, за да притъпят, ако могат, обичта на българите към Руската федерация.

На всичко отгоре, българското правителство помага на тези нескопосани опити, които започнаха най-напред в Британия, а сега продължават в Германия. Опити да оклеветят Русия. Припомняме, че външната ни министърка „призова Русия“ да проведяла „независимо и всеобхватно“ разследване по случая с отравянето на опозиционера Навални.

Въпросът, който веднага излиза на преден план е каква работа има външно министерство и правителството да се меси в позорните усилия на Запада да внушават, че Русия и Владимир Путин са отровители?! Нали знаят, че българските граждани са категорично против такова наше участие в мръсната хибридна война срещу нашите руски братя?! Нещо повече. Нашият национален интерес категорично изисква да да запазим на всяка цена не само добри, но и приятелски, и братски отношения с нашата двойна освободителка Русия.

И това се налага не просто заради нашите търговско-икономически интереси. Това го изисква и нашата национална сигурност. Защото виждаме как в Турция се надига зловещата ислямистка хидра на Ердоган, която иска да възстанови „величието на Османската империя“. И за тази цел вече е предявила териториални претенции към Армения, Гърция, Ирак, Сирия и т.н. Припомняме, че към България турската държава има не само териториални претенции. Те претендират, и то доста отдавна, че цялата ни страна е тяхна, турска земя още от времето на султаните.

Представят ли си Борисов и  Екатерина Захариева какво ще стане ако изведнъж Русия оттегли подкрепата си за България?! НАТО ли ще ни спаси тогава от турската инвазия?! Не виждаме ли примера с Гърция?! Анкара налага своите претенции спрямо нашите гръцки съседи със сила, а генералният секретар на НАТО приказва, че НАТО било силно, защото не се намесвало в двустранни спорове. Което означава, че НАТО от сега ни казва да се оправяме с турците сами. А „големият приятел на Борисов“, Ердоган това и чака. Русия да ни остави на вълците и той да скочи върху малка и беззащитна България с цялата си военна мощ.

Ето затова не бива да се месим във войната, която Западът води срещу Русия. Защото има реална опасност отново да станем турски вилает. И да изчезнем завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *