Вотът на недоверие срещу Борисов беше спечелен! Вижте какво изгуби премиерът!

България отблизо

За кой ли път Борисов се изплю в лицето на парламента и народа!

При тридневните разисквания за вота на недоверие той не благоволи да се появи в Народното събрание и да отговори на нито едно обвинение от страна на опозицията. А обвиненията бяха много и изискваха неговия отговор.

Още по време на най-разгорещените дебати Светиня МУ се скри при руския посланик, където имал уж неотложна среща и щял да обсъжда важни въпроси. Посланикът си е в посолството и подобна „встреча“ можеше да се състои и друг ден, така че нямаше нищо чак толкова неотложно.  Само това ББ да се скрие.

Втория ден отново беше твърде зает с държавни дела, а днес по време на гласуването излетя чак за Лихтенщайн.

Явно премиерът с три мандата все още не осъзнава, че се избира от народа и народните представители и отговаря за действията си пред същия този народ.

Че когато са МУ гласували /ако изобщо са гласували/ доверие, когато не го оправдае и народът чрез представителите си в парламента иска обяснения за действията му, той е длъжен и по закон и морално да отговори на обвиненията. А сега те останаха висящи в пространството и в…прокуратурата.

Борисов доказа и че е обикновен страхливец.

Един достоен държавник щеше да застане лице в лице пред депутатите и да отговори. Нашият обаче се скри и остави разни избрани  свои хора да му вадят кестените от огъня пред телевизионния екран и да отговарят с картечен огън върху опозицията.

Вместо дебат, се получи надприказване, а единствената реакция на премиера бяха традиционните и безапелативни СМС-и кой как да гласува.

Логично беше този вот да не мине.

Патриотите ще стискат властта, докато Борисов сам не реши да им я вземе.

Марешки, който уж сам щеше да внася вот на недоверие, се извъртя като фурнаджийска лопата. И как няма, когато му е взет имунитета, а сума ти дела го чакат в прокуратурата и съда.

Борисов е много силен, когато е сам пред екрана и никой не може да го прекъсва или не смее да му задава въпроси.

Силен е и когато тръгне на избори и започне да обещава магистрали, заплати и пенсии на килограм.

Но е изключително слаб и страхлив, когато трябва да застане пред 240 души и  трябва да отговаря неподготвен.

Затова опозицията, губейки днешния вот – спечели!

Спечели народното одобрение, защото се осмели да се опълчи срещу Борисов и да му изкара кирливите ризи на показ.

Спечели битката на нерви, защото до последно отстоява позициите си.

Спечели още по-голяма подкрепа от бедните и недоволните.

Спечели уважението на истинска опозиция.

Борисов също спечели.

Запази мястото си на премиер, но изгуби уважението на хората.

Защото за кой ли път не се държа като мъж и постави себе си над народа и парламента.

Кралят е мъртъв. Да живее краля!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

4 thoughts on “Вотът на недоверие срещу Борисов беше спечелен! Вижте какво изгуби премиерът!

  1. ей мизерници,да вземете да спрете да дигате тока и храната,че едвам оцеляваме вече.само за месец са ми нужни 200 лева за лекарства,а за храна да не говорим колко много и за сметки.пълно е с просяци по пътя,бабите в магазина си вземат по едно кисело мляко и плачат.да вземете да дигнете наистина заплатите и пенсийте и детските,че направо ми писна да мизерстваме заради вас.не ви е срам ! бай тошо в гроба се е обърнал.изменихте и историята ни и природата ни.всички дето са умрели за България са се обърнали в гроба с вашите тъпи учебници.всичко е наопаки в тази държава.направо ми дойде до гуша всеки месец да мисля от де да взема пари за храна и за сметки и за лекарства,че то едно 1000 лева трябват да се изкара нормално месеца.хронично болна съм.всички сте едни и същи в тоя парламент.майка ми толкова години бачка а сега и пенсията си не може да вземе.

  2. Отлетял за Лихтенщайн ?!
    Ами разбира се,като му се,, готви“ вот на недоверие…отишъл е да си провери ,,банковите сметки“ дали са хубаво изпрани..Или да ги прехвърли на друго по-сигурно място..
    А народа е заспал летаргичен сън…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *