Георги Марков: Докъде я докараха поляците – и те станаха путинисти

Свят

От Недялко Недялков разбрах, че Народния театър „Иван Вазов“ започва новия сезон с украинската пиеса „Хага“. Това идва напълно в духа на времето и като потвърждение на вчерашната ми статия за украинизацията и кретенеизацията на България.

Обаче, четейки сюжета за съдебен процес в Хага срещу Путин, е изпуснато първото действие – Майдана.

Приятелю Недялко, имаш перо, допиши им първото действие. Така пиесата ще стане българо-украинска. Ще има и още главни герои и роли: Сорос, който организира Майдана и докара на площада Си Ен Ен; Виктория Нюланд, която също участва в свалянето на законната власт в Украйна и не поиска за премиер Клич (Кличко), а Яц (Арсений Яценюк); Саакашвили, който доведе от Грузия снайперисти да убиват протестиращи и органи на реда.

Гледай да отразиш и закуската на Сорос с посланик Джефри Пайет, на която двамата отрязват политическите криле на Юлия Тимошенко.

Недялко, моля те, не пропускай в първото действие историческите думи на Виктория Нюланд „Майната му на ЕС“, та зрителите да могат да се сетят какво мисли тя за България. Няма и как да не напишеш за Хънтър Байдън, как се намърда в борда на „Burisma“ срещу 59 000 долара на месец.

Най-драматично в пропуснатото действие ще е как вицепрезидентът Джо Байдън изнудва президента Петро Порошенко да уволни главния прокурор Шокин, за да спаси шефовете на сина си от разследване, както се оказа – срещу милиони, заради което шефът на Камарата Кевин Маккарти, даде зелена светлина за импийчмънт на президента Джо Байдън.

Без първо действие, пиесата ще ни върне в дебата дали сме дебили, захванат преди време от родения в Украйна мой приятел проф. Иво Христов.

Разгеле, взех думата, та да кажа на читателите какво каза президентът на най-русофобската, по известни причини, държава Полша по повод скандала за американското зърно от Украйна: „Украйна може да се сравни с удавник. Ако удавникът ни удави и той няма да се спаси“.

Анжей Дуда отказа среща със Зеленски в кулоарите на ООН. “Полша има национални интереси, които енергично ще отстоява“, вика Дуда.

Путинист е и той, докъде я докараха поляците?!

Автор Георги Марков, Източник Поглед.инфо

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *