Горанов: Няма причина да подавам оставка! България може да се гордее с мен!

България отблизо
”Няма причина да подавам оставка, след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект, а именно интеграцията в банковия съюз и приближаването към еврото.” Това заяви пред репортери финансовият министър Владислав Горанов след дебатите по вота на недоверие към правителството.

„Ако смятате, че това или фискалните показатели на България през последните години са провал на политиката, това значи, че би трябвало да има претенции към мен. Аз не намирам такива основания“, допълни Горанов.

Той отрече да има каквато и да било обвързаност с ДПС и призова да бъдат дадени конкретни примери за негови действия в политиката или законодателната област, които могат да го свържат с партията на Ахмед Доган.

„Много пъти съм искал подкрепата на парламентарната група на ДПС по теми, по които имаме общи идеи. Няколко пъти са ми помагали по отношение на запазването на сегашния данъчен модел“, уточни той.

Във връзка с антиправителствените протести, финансовият министър изказа притеснение, че това е опит за създаване на напрежение, което е „добре подплатено и финансирано от тези хора, които са недоволни от действията на сегашното управление“.

„Мисля, че това, към което българският президент призова, да не се спазва Конституцията, а да се върви към друг ред и по друг начин да се сменят правителствата в България, ще му изиграе лоша шега в бъдеще“, подчерта Горанов. И допълни, че този, който призовавал към неподчинение със свит юмрук, трябвало да си понесе политическата отговорност.

По-рано днес стана ясно, че тримата министри, чиито оставки бяха поискани преди дни от премиера Бойко Борисов, са в отпуск.

На 15 юли Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. В официалното съобщение на ГЕРБ се казваше, че той е взел това решение след среща с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията са поискали от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

loading...

Tagged

1 thought on “Горанов: Няма причина да подавам оставка! България може да се гордее с мен!

  1. Дали тримата министри са в пряка зависимост от ДПС и от Делян Пеевски – е съвсем друг въпрос и пореден опит за нелоялно отношение към ДПС и прехвърляне на отговорността на ГЕРБ към други! Не само тримата министри, а всички министри са омразни на народа ни и той затова иска оставката на управляващите плюс оставката на Гешев – това са фактите и те са непроменими, независимо от козметичните процедури на този или онзи и от високопарните, но нелепи и неверни изказвания! ОСТАВКИ ЩЕ ИМА – това е волята на мнозинството от народа ни и никой не ще може да го спре!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *