Извънредно: Южното командване на Украйна е унищожено! ВСУ е в паника!

Свят

След като дронове камикадзе нанесоха удар по центъра за вземане на решения на украинското Оперативно командване „Юг“ в Одеса, отбраната на ВСУ в южното направление на практика се е сринала, съобщават световните издания.

 

Известно е, че комуникацията между различните подразделения на военните сили на ВСУ в южното направление е напълно разрушена. В резултат на това частите на ВСУ, разположени в Одеска и Николаевска област, започнаха да понасят много сериозни загуби.

По предварителни данни, при удар с безпилотен апарат Shahed-136 по командния щаб на ВСУ в Одеса са загинали до половин дузина украински офицери, а още толкова са били ранени.

Веднага след това отбраната на ВСУ в Одеска област започва да страда – както вечер, така и през нощта срещу военните обекти на ВСУ са нанесени високоточни удари, в резултат на които са унищожени складове с оръжие и боеприпаси.

Според специалистите, ситуацията показва, че в Оперативното командване „Юг“ е настъпила паника и поради липсата на подходяща координация действията на украинските военни са се оказали неефективни, което е довело до много сериозни загуби както сред техниката и личния състав, така и сред военните обекти, разположени в региона.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *