Мария Спирова разби Слави Трифонов и показа що за лоялност изисква той от членовете на партия ИТН!

България отблизо

Членът на Националния съвет на „Демократична България“ Мария Спирова разкри какво всъщност представлява лидера на ИТН Слави Трифонов след днешното му интервю за БНР. 

Коментарът на Спирова във „Фейсбук“:

„Знаеш ли защо хората, които работят с мен, са с мен толкова години? Защото мога да умра за тях. А знаеш ли защо тези, които са си тръгнали, са си тръгнали? Защото не могат да ми отговорят със същото…“.

Цитат от днешното интервю на Слави Трифонов. Споделям само него, защото, когато някой говори за себе си, сигурно знае какво казва. Като говори за другите, става по-сложно да стои в реалността.

Лоялността, която описва Слави Трифонов по-горе, не е лоялността, която една политическа партия е допустимо да изисква от членовете си. Нито е лоялността, от която една демократична структура се нуждае – лоялността не към принципи, а към определен човек.

Лоялността, която Слави Трифонов описва е дословна дефиниция на средновековния феодализъм. Така изглеждат не колегиалните, а васалните взаимоотношения.

В днешно време има само един тип организация, която наистина изисква членовете ѝ да са готови да умрат един за друг – и за водача си. Пример за такъв тип организация е сицилианската „Коза Ностра“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *