Мая Манолова разкри как може да бъде победена едноличната власт на ГЕРБ!

България отблизо

В равносметка за местните избори Мая Манолова разкри как може да бъде победена едноличната власт на ГЕРБ. 

„Видя се какво може да направи властта, бранейки привилегиите си. Видяхме страха в очите на властта, че може да загуби София и България и докъде може да стигне – натиск, обиди, репресии, заплахи“, изтъкна тя.

Но…това няма да помогне на управляващите. Защото обединението на гражданите, което видяхме по време на местния вот е много по-силно от напъните на ГЕРБ. И то единствено е в състояние да победи властта, която се е окопала в кръгова отбрана, разкри бившият омбудсман.

По нейни думи, натискът и репресиите показват паника от възможността гражданите да се обединят и да потърсят правата си. Страхът е лош съветник и това, че продължават по същия начин говори, че шамарът, който получиха на местните избори в София, още звънти, убедена е Манолова.

Тя посочи, че е събрала 14 класьора доказателства за изборни манипулации, които са разпределени в четири групи – нарушения, свързани с избирателните списъци, нарушения с протоколите в избирателните комисии, нарушения с бюлетините и със самата организация на изборния процес.

Мая Манолова изтъкна, че в 60% от протоколите са правени корекции, преди те да бъдат качени на сайта на ОИК и ЦИК, което е в нарушение на правилата. Освен това има 7000 недействителни бюлетини, като единствените попълнени без грешка били в ромските секции

Тези, които са най-ниско образовани, са гласували масово за властта и са дали бюлетини и протоколи без грешка, подчерта тя.

Бившият омбудсман заяви, че е дала старт на петиция с искане за промени в изборното законодателство. Тя се опасява, че властта отново ще измами гражданите за машинното и електронното гласуване.

„В Изборния кодекс беше записано, че след местните избори всички избори ще се провеждат само с машини. Това обещаха, но в бюджета няма нито лев за покупка на машини, а това са милиони, които трябва да бъдат включени в бюджета“, посочи тя, напомняйки, че следващите редовни избори са през март 2021 г. Манолова призова депутатите да внесат предложение за финансиране на ЦИК, така че да бъдат наети или купени машини, както е записано в Кодекса. Други нейни искания са въвеждането на активна регистрация за изборите, както и установяването на ясни правила за социологическите агенции в изборния ден.

Тя бе категорична, че няма да прави партиен проект, а гражданска платформа, която ще представи до дни заедно с каузите, за които ще се бори.

„Видя се, че има воля, че промяната може да се случи и с гражданите продължаваме обединението върху демократични ценности. Идеята е да създадем територия, на която хората да обменят идеи, без да се делят на леви и десни“, обясни Манолова./Източник news.bg/

 

Tagged

1 thought on “Мая Манолова разкри как може да бъде победена едноличната власт на ГЕРБ!

  1. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ МАЯ,ЗАЩО КВАДРАЧЕТО „НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО“ НЕ СЕ ОТЧИТА КАТО ДЕЙСТВИТЕЛЕН ГЛАС, И ОТ ТАМ ДА ЗАПОЧНЕМ С ПРОМЕНИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС !!!
    ТЯ СЪЩО БЕШЕ ТОГАВА ДЕПОТАТ КОЯТО ВКАРА ТОВА КВАДРАТЧЕ В БЮЛЕТИНАТА ,НО С МАЛКАТА И СИГУРНА ХИТРАНА „ОТЧИТА ПРОЦЕНТА НА ГЛАСУВАНЕ,НО НЕ ЗАЧИТА ЗА РЕДОВЕН ГЛАГ ПОПЪЛВАНЕТО МУ !!!!!!!??????????????????????????????????????????????????????????????????????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *