Паниката продължава: CNN видя ужасяващо космическо оръжие на Русия

Свят

Истерията около „руските космически оръжия“ продължава в САЩ. Американският телевизионен канал CNN, позовавайки се на източници от разузнаването, съобщи, че Москва разработва оръжейна система, която може да извади от строя „огромен брой сателити“ в околоземното пространство.

 

Медията пояснява, че става дума за нов тип Електромагнитен импулс – оръжие за космоса, базирано на електромагнитен импулс от ново поколение.

Експертите предполагат, грубо описвайки характеристиките, че в резултат на дейността му ще се създаде импулс от електромагнитна енергия и поток от силно заредени частици, които ще могат да прекъснат работата на космическите спътници, намиращи се в околоземна орбита.

Отбелязва се, че напоследък руснаците са успели да постигнат значителен напредък в научните изследвания на тази технология. Говорител на Пентагона каза, че напоследък е имало голям поток от разузнавателна информация по този въпрос.

Това е нова концепция, за която не се знаеше преди – обясни друг американски служител.

Той подчерта, че теоретичната опасност от всяко възможно EMP устройство в орбита е възможността да се прекрати работата на американските сателити и те да не могат да изпълняват възложените им задачи.

Което на практика означава, че Русия излиза много по-напред от САЩ и на земята, и в Космоса.

Никой, обаче, не може да предостави доказателства, че Русия се готви да заглушава или унищожава чужди космически спътници. По-скоро става дума за подобряване качествата и характеристиките на руската система „Глонас“, която е подобна на Джи Пи Ес системата и дава възможност на руската армия да има информация в реално време за всичко, което става на земната повърхност. Да следи всяко, дори и най-малко движение на противника, и да не му позволи да завари войските на РФ неподготвени. Точно обратното. Москва освен големия си артилерийски и ракетен потенциал, вече ще има и възможност да засича и спира всяко действие на евентуален противник. Бил той украинската армия, колкото е останала, или формирования на НАТО, ако те посмеят да влязат в Украйна. Тогава ще ги чака тежка съдба.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *