Пеканов: Не е морално да се търгува с Русия! Дано не стигнем дотам!

България отблизо

„Не виждам индикации служебното правителство да е направило завой към „Газпром“. Имаме кризисен щаб и полагаме всички усилия да осигурим доставки на природен газ на приемливи цени. Нашите надежди са за нови доставчици. Не е морално да се търгува с руските доставчици, но все пак някои страни от ЕС го правят. Да се надяваме, че ние няма да стигнем дотам“.

 

Това заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

„За да получаваме плащанията си от Брюксел трябва да отчетем дадени резултати. Много дълго време България е игнорирала изискванията и реформите на ЕС. Сега трябва да ги приложим и то по-скоро. Страната ни трябва да продължи да се движи, за да влезе в клуба на развитите икономики. Надяваме се да поканим генералния секретар на ОИСР в България. Това е един от основните ми приоритети, откакто встъпих в длъжност“, каза той пред Би Ти Ви.

„Като служебен кабинет нашата отговорност е процесите в държавата да продължат да се движат. Аз винаги съм бил част от служебния кабинет в качеството си на експерт, а не като политик. Съсредоточен съм по-скоро в академичните среди и нямам политически идеи към момента. Не сме водили разговори с Продължаваме промяната за присъединяване към тях. За момента не съм идентифицирал политически проект, към когото да се присъединя“, заяви вицепремиерът на въпрос дали би се присъединил към политическа партия.

„Кабинетът Петков се случи в една среда на изключителна турбуленция в цял свят. Енергийната криза е в цяла Европа и всичките тези проблеми натежаха на кабинета. Правителството беше поставено в средата на геополитическа криза и енергийна криза, не беше лесно да се управлява през последните 6 месеца“, оцени Атанас Пеканов правителството на Кирил Петков.

Над 3,7 млрд. лева в идните месеци ще дойдат като суми по Плана за възстановяване, ще се опитаме да отключим тези средства, заяви по-рано Пеканов на брифинг:

loading...

Tagged

1 thought on “Пеканов: Не е морално да се търгува с Русия! Дано не стигнем дотам!

  1. Не е морално да се лъже и краде, но Вие (министрите) го правите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.