Политолог: Президентът Радев има два пътя, трябва да избере един от тях!

България отблизо

Президентът Румен Радев има да взема едно много трудно решение в следващите месеци и то е свързано с предстоящите парламентарни и президентски избори през 2021 г.

Той трябва да избере един от двата възможни пътя пред себе си, смята политологът Димитър Ганев, анализирайки темата за предаването “Офанзива“.

“Радев има два пътя пред себе си. Единият е търсене на проект, с който да участва на парламентарни избори. Вторият е да играе за втори мандат с подкрепата на БСП. Правилният, според мен, е да се кандидатира отново за президент“, коментира Ганев.

В момента Радев изпълнява ролята на опозиционер, като не пропуска всеки удобен момент, за да влезе в словесен двубой с премиера Борисов, смята още политологът.

“Всяка една изява на президента Радев е атака по кабинета. Всичко започна още, когато той свали доверието си към правителството и продължава при всеки удобен момент. До следващите избори няма как да има затопляне на отношенията между президент и министър-председател. Надявам се само, че това няма да се отрази негативно на външната политика на България“, изрази опасенията си Ганев.

В Българската социалистическа партия цари един вътрешен хаос, който практически изключва формацията от случващото се в последните месеци. Битката там е за лидерското място между Кирил Добрев и Корнелия Нинова, смята още политологът, цитиран от epicenter.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Румен Радев не е опозиционер, а отговорен държавник, който обича своя народ и работи смело за неговото благо. Президентът не атакува правителството, а се опитва да го принуди да работи за хората, а не за олигарсите или за изгодата на кръгове, близки до кабинета. И нищо няма да се отрази негативно на външната политика на България, ако начело на държавата стоят честни и отговорни политици, които защитават интересите на своя народ. Напротив. Само тогава хората от другите страни ще уважават нашата държава. Защото в останалите случаи, нашите политици ще са просто васали на други държави и проводници на чужди интереси.

А знаем, че никой не уважава такива хора. Използват ги, но не ги уважават.

Докато при президента Радев е точно обратното. Може да не го обичат, но изпитват уважение към неговата смелост и към упоритата му битка с олигархията, която владее страната.

А кой точно път ще избере президентът, това ще е само негово решение. Решение на човек и политик, който обича своя народ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *