Протестът на жълтите павета се връща! Ето кого ще свалят този път!

България отблизо
Протестите от лятото на миналата година се възобновяват от днес. Хората се събират в 11 ч. пред сградата на Президентството. Целта е да изразят възмущението си от незаконното подслушване на политици от страна на полицията и ДАНС. Подслушвани са били основно участвали в протеста.

Демонстрантите споделиха, че не приемат да се правят каквито и да било постъпки за промени, докато на позицията главен прокурор все още стои Иван Гешев. Протестиращите са убедени, че при подобно ръководство на държавното обвинение няма как да се направи каквото и да било обективно разследване на нередностите, извършвани от предишното управление на ГЕРБ.

Гражданите са категорични, че от днес ще бъдат ежедневно на площада. Днес ще бъде уточнен и часа, в който ще се събират. Очаква се той да е както обикновено – около 18-19 ч. Предвиждат се и други инициативи, които също ще станат ясни до края на деня.

 

ФрогНюз припомня, че демонстрациите избухнаха в разгара на лятото на изминалата вече 2020 г. Това се случи след поредица от скандали – през пролетта в пространството изтекоха записи и снимки на вече бившия премиер Бойко Борисов. Последва и акцията край летните сараи на Ахмед Доган в „Росенец“, където Христо Иванов от „Демократична България“ бе изгонен от държавен плаж от гардове на НСО. На площада обаче се събраха граждани след като чашата на общественото недоволство преля рейда на прокуратурата в Президентството заради Пламен Узунов.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *