Проф. Витанов: Херсонският мегаюруш не е основан на някаква сила!

Свят

Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 3 ноември.

 

Ето какво написа математикът в профила си във социалната мрежа Фейсбук:

Кратка информация за войната за 03 ноември 2022 г.

Българската политика си я гледате. Виждаме, че има опит за сглобяване на мнозинство чрез активация на външнополитически дейности – доставка на оръжие за Украйна. Това не е зле, частите се събират на едно място. Обаче трябва да бъдат съшити, а конците на Франкенщайн са разпределението на властта в политическата система и напасването на политическия режим. Гледаме дали ще стане. Прогнозата отдавна съм ви я направил. През март гъби в гората още няма.

Сега за войната.

Сун Дзъ каза: Отбранителното положение означава недостатъчна сила. Настъплението — свръхсила. Успешният пълководец търси да влезе в бой, след като победата вече е извоювана; а онзи, който е обречен на поражение, първо влиза в бой, а сетне търси победа.

Така, готови сме за трите изречения за днес

Изречение номер 1: Руснаците компенсират недостатъчната си сила с частичната мобилизация, херсонският мегаюруш няма да е основан на свръхсила, а на влизане в бой без извоювана победа, затова украинските генерали се дърпат да го стартират.

Изречение номер 2: До възобновяването на подробните коментари остават 8 дни.

Изречение номер 3: Долу цензурата. Да живее свободата на словото.

Така добре ли е? Знаете – информационната поле ви е отстъпено за още 8 дни. Бийте моето едно изречение със смислени анализи. Имате 8 дни да смажете моите анализи, основани на идеите на моя ментор Сун Дзъ и на математиката. След 8 дни – връщат се подробните анализи. Тъй, че действайте докато Витанов пише само по 1 изречение на ден.

Нататък по нашите си теми

Политологията –(Ден 42) караме нататък с практиката на тоталитарния политически режим. И тъй при тоталитарния режим имаме система. Система на какво? Система на насилствено политическо господство, която напълно подчинява обществото. Властта на управляващия тоталитарен елит се осъществява през военно-бюрократичен апарат и най-отгоре на тоталитарния режим стои лидер, от чиито качества зависи, колко ще изкара тоя режим.

Какво включва практиката на тоталитарните режими. Най-напред имаме група избрани, водена от тоталитарния лидер. В тоя група може да има слоеве – близко обкръжение, следен бюрократичен слой и маса от партийни членове на тоталитарната партия. Тая група избрани прави насилствено политическо господство и монополизира властта. Няма пускане на нещо на народа, пък елита да го контролира, както е при авторитарния режим. При тоталитарния режим – за народа нищо – ни власт, ни контрол върху властта. Там властта е в бюрократичния апарат, близкото обкръжение на диктатора и у самия диктатор.

Контролът върху властта е у близкото обкръжение на диктатора и у самия диктатор. Толкоз. И като всичката власт и всичкия контрол са в тоталитарния елит, какво правят с тях? Стремят се да контролират напълно целия обществен живот, че и живота на отделния човек. Туй разделение на властите, туй парламентарна демокрация, туй права на човека – няма. Изпълнителната власт контролира законодателната и съдебната, парламента е говорилня, разпространяваща идеите на господстващата идеология, човекът трябва да е жив, нахранен и спокоен, че да ни вдига валянка и толкоз, никакви други права не му се полагат.

Имаме тоталитарна идеология, която господства и трябва да се поддържа с непрекъсната пропаганда (тука ако вземете да издигате пропагандатори на принципа, че трябва да стигнат нивото си на некомпетентност, пропагандата ще изтъпее, което не трябва да се допуска, тъй, че важно за тоталитарния режим е да няма шуробаджанащина и калинкинщина в областта на пропагандата, което трудно се постига). Държането на народа в правия път чрез масивна пропаганда на господстващата идеология е важно, защото то позволява тоталитарната власт да се формира и упражнява по вътрешни за тоталитарния елит канали и да не подлежи на народно влияние и контрол.

Добре, стига за днес – утре – още.

Следват мисли от софийския сумрак.

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 7)

… От гледна точка на популационната динамика за нас са по-важни проблемите на развиващите се страни (в сравнение с проблемите на развитите страни), защото ние ще бъдем много по-силно засегнати от тези проблеми…

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Как върви популационната динамика. В 1968 г. населението на Индия е около 500 милиона човека, днес е над 1 милиард. И в други страни е така и често нарастването на населението е толкова стремглаво, че държавите не успяват да се справят с възникналите проблеми. Къде може да се очаква бързо нарастване на населението? Като му дойде време след няколко дни, ще ви запозная с теорията на Колдуел по въпроса, а сега, просто ще възбудя интереса ви към нея – продължаващо бързо нарастване на населението може да се очаква там, където масивно се използва детски труд. Ба-а-а-а, че как тъй, бе, Витанов? Е, изчакайте малко, де. Като ви разкажа за теорията на Колдуел, много нещо ще ви станат ясни, включително и що българската раждаемост намалява.

Тъй, бързо нарастване на раждаемостта. Което води до голяма миграция, за разбирането на която ни трябва теорията на Равенщайн. И за нея ще ви разкажа по-нататък, та да разберете защо България все още е преобладаващата транзитна страна за мигрантите и кога ще спре да бъде такава. Може да се сметне кога. И като расте населението, един по един почват да се отвързват демоните, за които ви писах в предните дни.

Най-напред се отвързва малтусианският демон на свръхнаселеността. Изтървете ли го, той почва да отвързва и другите демони. Отвързва се деманът на неконтролируемостта – правителствата се мъчат, мъчат да направят нещо срещу свръхнаселеността и не могат. Защо не могат. Ами отвързват се супердемоните на материалната и духовната нищета. Няма папо за всички и човек, зает с борба за папото, няма време да стигне интелектуално равнище такова, че да осъзнае, че трябва да контролира раждаемостта. Напротив, принципът на Колдуел ще ни каже, че в такива случаи има стимул за още по-голявма увеличаване на раждаемостта.

Отвързаните демони вкарват съответното общество в траектория, водеща към състояние с материална и духовна мизерия, съпроводени с масивна миграция. Която се изстрелва като куршум към други страни, което пък създава проблеми в страните, които са крайна дестинация.

С две думи, Колдуел ще ни обясни, какво става, а Равенщайн ще ни каже, колко време ни остава, преди миграционните куршуми да се посипят масивно и у нас. Не е много, алармира математиката, но-о-о-о: Луната спи-и-и-и-и.

Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *