Радев: Изборите ще са на 28 март. Указ за отсрочване няма да подпиша!

България отблизо

Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирании машини, с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве.

Това заяви държавният пред журналисти.

 

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха днес цветя пред паметника на Никола Вапцаров на ул. „Московска“ 6 по случай 111-ата годишнина от неговото рождение, предаде репортер на Novini.bg.

Пред медиите държавният глава припомни, че поетът Вапцаров е надживял посредствеността и е останал в нашата история. Подчерта, че той е бил антифашист, борещ се за голяма кауза, която в последните години новите ревизионери се опитват да изтрият от историята ни.

Затова точно днес, когато отново имаме ежедневни посегателства върху демократичните ценности, е важно да почитаме на такива хора, които отдадоха живота си в борбата срещу фашизма, които мечтаеха за справедливост и се жертваха за свободата, заяви президентът.

Държавният глава коментира спекулациите, че парламентарните избори могат да бъдат отложени заради пандемията.

„Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини както е по закона. И със всички мерки за осигуряване сигурността на избирателите“, подчерта той.

28 март е датата, за която той би издал указ за провеждането на изборите, стана ясно от думите му.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *