Румен Радев: На кой премиер да вярвам? Нека Борисов се успокои! Преврат няма да правя!

България отблизо

Аз на кой премиер да вярвам? На този, който предния ден каза, че още декември месец е свалил доверието си от мен или на този, който вчера каза, че не води война с мен. Това каза президентът Румен Радев.

Преди дни премиерът Бойко Борисов направи първи коментар по повод изказването на държавния глава, че снема доверието си от кабинета му. Вчера министър-председателят каза, че не води война с никого.

„Управляващите пък казаха, че от три години, откакто съм президент, водят война с мен. Когато аз исках да работя с тях ми отказваха срещи, а щом казах, че отказвам да работя с тях ми пращат министри“, допълни президентът.

„Струва ми се, че живеем в страната на абсурдите“, каза Радев и допълни: „Аз не съм казал нито една лоша дума за България и за българското правителство. Няма и да го направя. Отдавна работя в помощ на българското правителство“. Президентът Румен Радев коментира и горещата новина от последните дни, че САЩ забраняват на български гражданин да влиза в страната им заради корупционни практики.

„Това си е решение на САЩ. Вярвам, че си имат своите мотиви. Но трябва да предоставят още материали и истинските причини.  Това доказа, че ние можем да се преборим с корупцията само с ефективен български съд“, заяви Радев. Иначе ще завалят решения „отвън“.

„Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България”, категорично заяви президентът. Той отказа да коментира подобни твърдения. „По Конституция президентът има право да отправя обръщение когато реши и по каквато тема реши”, добави още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *