Руската армия вече громи на един хвърлей от бункерите на последните ВСУ формирования

Свят

На 10 септември Министерството на отбраната на Руската федерация публикува видеокадри от разгрома на железопътния състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Донецко направление. По-просто казано, унищожен е украински влак с боеприпаси. Това е станало в село Дорожное, Покровски район, ДНР.

Предполага се, че в атаката са използвани реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) „Торнадо-С“, с ракети, които имат голям обсег 9М542.

На пръв поглед това е ежедневие за руската армия, но то е особено значимо, тъй като гара Дорожное се намира само на 35 км югозападно от Константиновка и Дружковка, където е съсредоточена голяма групировка на Въоръжените сили на Украйна.

Съобщава се, че ударът е унищожил боеприпаси от различен калибър, включително гранатомети, пишат чужди издания. Трябва да се отбележи, че през последните месеци все повече се използват руските високоточни системи „Торнадо-С“ за поразяване на вражеските сили.

Експерти припомнят, че успешна атака срещу военен конвой с боеприпаси нанася значителни щети на бойната готовност на съответната групировка на въоръжените сили на Украйна, което може да промени хода на военните действия в този регион.

А това на практика означава, че последните укрепени украински формирования остават без свеж приток на боеприпаси и оръжия. И няма да е трудно да ги обкръжат и оставят без боеприпаси и храна.

Вероятно такава ще е съдбата им, след като попаднат в котела.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *