Руската армия започва ново настъпление! Ето какво ще става в Донецката народна република

Свят

Частната военна компания Вагнер е започнала процес на изтегляне на частите си от Бахмут, съгласно информация от пресслужбата на нейния основател Евгений Пригожин. Във видео се вижда как военните на Вагнер напускат региона.

„Отиваме в тиловите райони. Важното е да бъдем внимателни“, отбеляза Пригожин. Той също така уточни, че до 1 юни всички позиции на ЧВК ще бъдат прехвърлени на военните от руските въоръжени сили.

„Полека-лека си тръгваме“, потвърдиха и командирите на частите на Вагнер.

Пригожин коментира бъдещите планове на компанията, отбелязвайки, че докато руската армия ще напредва на „широк фронт“ на запад, ЧВК „Вагнер“ ще бъде заета с ремонт на техника и привличането на нов състав. „Някои оръжия изискват подмяна“, каза той.

Бойците на ЧВК „Вагнер“ увериха, че след приключването на тези операции ще бъдат напълно подготвени за по-нататъшни действия. Не се уточнява какви ще бъдат тези действия, но е ясно, че ЧВК Вагнер продължава да играе активна роля във военните операции в региона.

Според военните кореспонденти, в момента се наблюдава засилване на бойните действия от страна на руските войски по фланговете край Бахмут.

Подразделенията на Въоръжените сили на Руската федерация активно атакуват селата Хромово и Ивановское, през които минават ключови пътища, които са стратегически важни за Въоръжените сили на Украйна.

Според представители на украинското разузнаване след прехвърлянето на подкрепления в тези райони руските части са започнали активни щурмови действия. Войските на Въоръжените сили на Украйна на свой ред настъпват към Хромово през горския пояс.

Активна подкрепа за щурма на руската страна оказват авиацията и артилерията.

Паралелно с това артилерийски части нанасят удари по позиции на украинската армия в района на населените места Васюковка, Озаряновка, Орехово-Васильевка, Марково, Григоровка, Ступочки, Константиновка, Торецк, Северное, Южное и Ню Йорк.

Трябва да се отбележи, че ситуацията по фланговете в района на Бахмут се влоши точно в момента, когато частите на ЧВК „Вагнер“ завършиха освобождаването на града. В отговор украинските бойци предприеха контраатака, което принуди руската страна да заеме по-изгодни позиции.

След като руските военни изравниха фронтовата линия, вероятно ще започне нов етап от голяма офанзива „за пълното освобождаване на Донецката народна република/ДНР/“, пишат руски източници.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *