Руската армия напредва като валяк в Донбас! Ето кои градове вече са почти превзети!

Свят

Руската армия напредва бавно, но неотклонно в Донбас. Северодонецк вече е превзет, там малки сили са се укрепили в един от заводите както беше в Мариупол. Но тези украински подразделения вече са обречени, ако не се предадат.

 

Градовете Славянск и Лисичанск също са пред падане. Досега всичко щеше да е приключило, но Москва цени живота и иска при тези баталии да има колкото може по-малко жертви както от страна на руската армия, така и от обикновените украински войници. Затова напредването е по-бавно. Повече се разчита позициите на ВСУ да бъдат разгромени с артилерийски и ракетен обстрел, за да има по-малко работа за пехотата.

И трябва да кажем, че тази тактика е успешна. Многочасовият ракетен обстрел пречупва психически нервната система на войниците от ВСУ и сломява желанието за съпротива. И те започват да разбират, че ако не се предадат ще умрат.

И Институтът за изследване на войната (ISW) констатира, че руските войски все още не успяват за установят пълен контрол над Северодонецк, но настъплението им продължава.

Както и по време на боевете в Мариупол, е трудно да се състави точна представа за случващото се в кварталите на Северодонецк, тъй като оттам постъпва все по-малко информация, отбелязва ISW.

Руските сили се готвят да подновят настъплението към Славянск и са постигнали доста успехи северно от града. Продължават и опитите да се прекъсне магистралата Бахмут-Лисичанск и се обстрелват селищата покрай нея.

Всичко това води към един твърде неутешителен за ВСУ извод. Донбас скоро ще бъде руски. И нищо не може да промени това развитие на събитията. Дори прословутата западна помощ, от която и без това много малко достига до фронтовата линия.

След Донбас, разбира се, наред са Николаев, Харков и Одеса. При тях специалистите смятат, че ще е по-лесно, защото бойният дух на украинските въоръжени сили вече ще бъде под нулата. Поради простата причина, че вече ще са загубили голяма част от страната, а и перспективите да запазят следващите големи градове клонят към нула.

Това подкопава увереността, че могат успешно да се противопоставят на руската армия и прави действията на ВСУ твърде неефективни.

Tagged

1 thought on “Руската армия напредва като валяк в Донбас! Ето кои градове вече са почти превзети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *