Руски експерт: Системата Starlink в Украйна се оказа безсилна пред специалните оръжия на РФ

Свят

Руските средства за радиоелектронна борба/РЕБ/ са в състояние да нарушат работата на всичките сателитни комуникационни системи Starlink в Украйна. Това заяви руският военен експерт Александър Храмчихин.

 

Според него комплексите Starlink ще се окажат уязвими пред средствата за РЕБ на РФ, тъй като ще бъде трудно да бъдат защитени по някакъв допълнителен начин. Експертът подчерта, че процесът на прихващане и заглушаване на американските системи вече е в ход и нищо не може да го спре.

На същото мнение е и военният анализатор Алексей Леонков. Той поясни, че комплексът за радиоелектронна борба на РФ засича параметрите на американския терминал, върху който ще се въздейства, включително честотата и силата на сигнала.

„Ако действа с по-мощен сигнал, за да унищожи електронния пълнеж, той създава много къси съединения вътре в обекта, поради електромагнитното излъчване, което разрушава всички вериги за захранване, предаване на данни и прочие“, добави експертът.

Освен това Леонков уточни, че подобна ситуация със сигурност ще се случи със сателитите Starlink в Украйна, ако руската армия задейства своите средства за радиоелектронна борба/РЕБ/.

Tagged

4 thoughts on “Руски експерт: Системата Starlink в Украйна се оказа безсилна пред специалните оръжия на РФ

  1. Тоя рубладжийски „сайт“ за фалшиви новини още ли мъждука?!
    Ретранслатор на кремълските гнусни лъжи …

  2. РФ слага станиол от шИколаТ на каските и не могат да бъдат засечени.
    Хахахаха

    1. Аз вярвам само на центаджийските сайтове за фалшиви новини щото т тях по Гнусни няма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *