„Вечното“ партньорство с Украйна се разпада: САЩ и ЕС дават заден за Русия! Киев да му мисли

Свят

Съединените щати и Европа започнаха да обсъждат с Украйна възможни мирни преговори с Русия и това, от което Киев може да трябва да се откаже, за да постигне компромис.

Това съобщи NBC, позовавайки се на американски служители, предаде ТАСС.

Според телевизионния канал американски и европейски официални лица „започнаха спокойно“ да разговарят с Киев за възможните последствия от мирни преговори с Москва за прекратяване на конфликта. По време на тези разговори беше казано, че Украйна „ще трябва да се откаже от нещо, за да постигне споразумение“. Такива разговори е имало миналия месец, отбелязва телевизионният канал.

Както отбелязват цитираните американски източници, подобни преговори са признание, че конфликтът е в задънена улица и Западът няма да може да продължи да оказва помощ на Киев. Официалните лица казват също, че „остава време до края на годината“, преди дискусиите за мирни преговори да станат спешни.

Руската страна многократно е заявявала своята позиция по отношение на ситуацията около Украйна на различни нива. Както отбеляза по-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, Москва винаги е била и остава отворена за дипломатическо решение на кризата и е готова да отговори на наистина сериозни предложения, докато режимът в Киев не прекъсна и забрани преговорите с Русия, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС, Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *