Денков: На пенсионерите не им трябват по 50 лева за Коледа! Асен Василев не харесва подобни бонуси

България отблизо
Премиерът акад. Николай Денков коментира темата с пенсиите и коледните надбавки, които пенсионерите няма да получат.
„Трябва да видим изпълнението на бюджета, това, което знам, е, че министърът на финансите го казва като принцип за това, че е много по-важно да се повишат пенсиите, така че да има средства за цялата година, отколкото да им се дадат един или два пъти годишно, така че представете си, ако за 12 месеца вие дадете по 50 лева на хората – това са 600 лева, които те получават през годината“, заяви премиерът.

„Другият вариант е – вие не им давате тези 50 лева месечно, давате им 50 лева еднократно и те изглеждат щастливи, защото са получили 50, вместо да получат 600“, допълни Денков.

Той поясни, че това е, което Василев не харесва в този тип бонуси. Денков заяви, че първо трябва да се види изпълнението на бюджета през ноември, а след това да се обсъжда.

Премиерът Денков е в Благоевград за участие в дискусия за присъединяването на България към еврозоната. Той заяви, че бушуващите военни конфликти вдигат рисковете за непредвидени събития в Европа, в света.

„По отношение на изпълнението на това, което се очаква от държавата ние сме убедени, че всичко, което е необходимо – движим го, върви по план. Единственият въпрос е колко ще бъде инфлацията, но България има толкова нисък дълг, спрямо БВП, нисък дефицит, който поддържа от години“, заяви Денков. По думите му този дефицит от 3% трябва да се гледа с уважение, ако го сравним с дефицитите на други, много по-развити държави.

Той заяви, че нямаме проблем по отношение на приемането на еврото. „Това, което трябва е да продължаваме да убеждаваме хората, че това е добре за тях“, категоричен бе той.

„Аз се надявам на 1 януари 2025 година да бъдем вътре в еврозоната и работим много упорито това да се случи“, допълни премиерът.

 

 

Tagged

1 thought on “Денков: На пенсионерите не им трябват по 50 лева за Коледа! Асен Василев не харесва подобни бонуси

  1. „Асен Василев не харесва такива бонуси“. Ние много добре знаем, че КОКОРКО много харесва бонуси от порядъка на милиони – както и цялата сган около него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *