Експерти предупреждават: Националният щаб греши! Има лесно лечение на коронавируса!

България отблизо

Лекар и учен от БАН алармират премиера Бойко Борисов, че има лесно лечение на коронавируса. Става дума за терапия с високи дози витамин С и озонотерапия.

До този момент , обаче никой не е обърнал внимание на тяхното предложение.

По думите им, нужният апарат струва 5-6 хил. лева. Лечението с витамин С и озонотерапията също било евтино. Това е и причината Световната здравна организация (СЗО) да обяви лечението за недоказано, според учения от БАН проф. Лъчезар Аврамов.

„Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба“, посочи ученият пред Bulgaria ON AIR.

Според Лъчезар Аврамов, у нас има само една жертва на COVID-19. „Останалите 51 човека не са починали от коронавирус, а от придружаващи заболявания. Без аутопсия, обаче, нищо не може да се докаже“, подчерта той.

Ето какво пишат двамата експерти, които прилагат тази методика и за лечение на онкоболни в крайна фаза на болестта:

Непосредствено след създаването на Националния оперативен щаб/НОЩ/ за борба с коронавируса, проф. Коста Костов, председател на Медицинския съвет към Министерски съвет, предупреди че концепцията на НОЩ за управление на епидемията COVID-19 се опира на погрешното твърдение, че лечение на заболяванията от коронавируса SARS COV-2 не съществува.

Независимо че инфекцията е нова за човешката популация и не съществуват специфични ваксини или лекарствени средства срещу вируса, медицината разполага с универсални методи за лечение, с възможности за радикално противопоставяне на инфекции от разнообразен вирусен и бактериален характер.

Предоставихме изчерпателна научна и практическа информация за два клинични метода с доказана висока ефективност: Интравенозно лечение с витамин С във високи дози и Интравенозна озонотерапия.

Посочените методи не са сертифицирани по методиките на “evidence based medicine” поради ниската си цена и липса на търговски интерес, но независимо от това, те са клинично доказани и се практикуват в стотици медицински заведения в света и Европейския съюз. По данни на Световната федерация по озонотерапия WFOT, 26 000 лекари от 50 държави практикуват този метод https://www.wfoot.org, а витамин С терапията е още по-разпространена.

Тези твърдения са подкрепени с експертиза на Медицински център за интегративна медицина, в който са лекувани хиляди онкоболни в напреднал стадий на рак, периодично заразявани с вирусни инфекции и за период от 14 години не е допуснат нито един случай на смърт или усложнения.
За изминалия период, по целия свят, настъпиха редица важни събития, свързани с предложените от нас методи.

По терапията с високи дози витамин С:
Беше публикуван значителен брой статии в научната литература подкрепящи ефикасността на лечението. Беше изнесена информация за успешно лечение в болниците в на Ню Йорк. Редакторът на китайско научно издание д-р Ченг призова за незабавна употреба на витамин С за лечение на коронавируса, тъй като това е единственото до момента доказано ефективно средство за борба с COVID-19.

По озонотерапията:

Озонът убива вируси, бактерии и почти всички други микроорганизми, които имат потенциал да предизвикат заболяване, като силата му е 3000 пъти по-голяма от тази на хлора. Уникален за озона е фактът, че микроорганизмите не могат да изградят резистентност към него.

Затова, Италианското общество по кислородна озонова терапия (SIOOT) предложи на Италианския институт по здравеопазване да използва терапията при пациенти с COVID-19 в светлината на доказани научни съображения, но още преди това редица болници в Ломбардия, най-засегнатият регион COVID-19 в Италия, вече са започнали употребата му с позитивни резултати. Италия проведе пилотно проучване, одобрено от етичната здравна комисия. Те са получили много положителни резултати, намалявайки процента на интурбация от 15% на 3%.

Три изпитания на озонотерапия за лечение на COVID-19 се провеждат в болница Tinjian Huanju, Китай. С помощта на WFOT се провеждат изпитвания в Португалия и Бразилия. Проучвания са започнали в болници на Румъния и Турция, с одобрение на техните етични комитети.

https://www.wfoot.org/last-news-ozone-and-covid19/
Вместо да бъде проявен интерес към тези перспективни предложения и да бъдат използвани всички ефективни възможности за лечение и за спасяване на човешки живот, Националният оперативен щаб укрива медицинска информация, демонстрира професионална и управленска некомпетентност и систематично Ви дава съвети, които не носят полза за успешното излизане на страната ни от настоящата епидемиологична обстановка.

Настояваме да предприемете незабавни мерки за промяна на погрешния курс на борба с инфекцията чрез социална изолация с административни репресии и да го насочите към медицинските възможности, които Ви предлагаме.

В изпълнение на гражданския и професионалния си дълг, ние препоръчваме всеки заразен от COVID-19 български гражданин да изисква лечение с посочените по-горе методи и ако не го получи, да защити правата си по съдебен ред.
За последен път изразяваме готовност и за професионално съдействие.

23.04.2020 г.  София

Д-р Христо Дамянов, д.м. 

Проф. Лъчезар Аврамов, д.ф.н.

Източник frognews.bg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *